AKP’li belediyeden AKP’li yöneticiye 36 milyonluk kıyak!

AKP’li belediyeden AKP’li yöneticiye 36 milyonluk kıyak!

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AKP’li yöneticinin şirketine 4 yılda 36 milyon liralık tadilat ve inşaat yaptırdı.

Ersan Kınık 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AKP Düzce İl Yönetim Kurulu üyesi Erkan Öner’in sahibi olduğu NRSE İnşaat isimli şirkete, 2017 yılından itibaren toplamı 36 milyon 861 bin TL değerinde 6 ihale verdi.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgiye göre, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Dairesi – İhale Şube Müdürlüğü, NRSE İnşaat isimli şirkete kapalı spor salonu yapımı, hizmet tesisi yapımı, yüzme havuzu yapımı, itfaiye daire başkanlığı için idari bina ve müfreze binası ile eğitim alanı gibi çeşitli ihaleler verdi. Bu ihalelerden üçü ise NRSE İnşaat ile Ağrı merkezli EMF Proje İnşaat isimli şirketlerin iş ortaklığı kapsamında yapıldı.

ŞİRKET AKP’Lİ ERKAN ÖNER’E AİT

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgiye göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ihale verdiği Ağrı merkezli NRSE İnşaat, AKP’li Erkan Öner tarafından 2015 yılında 50 bin TL karşılığında satın alınmış.

AKP’Lİ BELEDİYEDEN ÖNER’İN ŞİRKETİNE PARA YAĞMIŞ

AKP’li Erkan Öner’in şirketi, kamudan son 4 yılda 6 ayrı ihale aldı ve bu ihalelerin tamamının AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden alınmış olması ise dikkat çekti. Şirketin aldığı ihaleler ise şu şekilde:

Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Kapalı Spor Salonu Yapımı – 2 milyon 922 bin TL

İzmit Yenidoğan Mahallesi İdari Binanın Tadilat Yapımı – 3 milyon 923 bin TL

Gebze İtfaiye Grup Amirliği Beylikbağı Müfreze Binası – 3 milyon 922 bin TL

Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İkmal İnşaatı – 9 milyon 220 bin TL

İtfaiye Dairesi Başkanlığı İdari Bina ve Eğitim Alanı Yapımı – 8 milyon 52 bin TL

Hizmet Tesisi Yapımı – 8 milyon 822 bin TL