AKP'li belediyeden 41,8 milyon TL'lik ihale

AKP'li belediyeden 41,8 milyon TL'lik ihale

Etkinliklerde kullanılacak ekipmanlar ve hediyelik eşyalar için ihale düzenlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar düzenlecek etkinliklerde kullanılacak ekipmanların hizmeti için 41,8 milyon TL'lik ihale düzenledi.

AKP iktidarı yaratttığı ekonomik krizin faturasını vergi politikaları ile yurttaşlara keserken, kamuda tasarruf yapılacağı iddiasıyla yayımlanan genelgeye karşın harcamalarda geri adım atılmadı. Son olarak bir milyar TL'nin üzerinde borcu bulunan AKP'li Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, genelgeden kısa süre önce düzenlendiği ihalenin detayları ortaya çıktı.

Belediyeye bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 1 Haziran'da ihaleye çıkarak 31 Aralık 2023'e kadar yapılacak etkinlikler ile organizasyonlarda kullanılmak üzere ses, ışık, video, led ekran, prodüksiyon, baskı ve jenaratör hizmetleri satın alınacağını duyurdu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre hediyelik eşyaların da dahil edildiği ihale için belediyenin kasasında 41 milyon 800 bin TL çıktı. 

İhale sonucu üzerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logosu olan 10 bin not defter, bin adet kapaklı ajanda, 10 bin plastik tükenmez kalem, 10 bin metal tükenmez kalem, 5 bin boyama kitabı ve kalem seti, 5 bin kalem kutusu, bin mouse pad, bin kablosuz mouse, bin taşınabilir şarj depolama cihazı, 500 kablolu kulaklık, bin flash bellek, 5 bin metal termos, 5 bin plastik su matarası, 8 bin madalya, 5 bin sabun, 5 bin kolonya, 5 bin hediyelik çikolata, 500 çiçek buketi satın alındı.

Özel gün ve etkinliklerde hediye edilecek VIP sette "powerbank, flash disk, termo deri kapaklı ajanda, metal tükenmez kalem" yer alacak. Kutunun içi siyah sünger ile kaplanacak ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logosu da kutuda yer alacak.