AKP'li belediyedeki yolsuzlukları bildiren zabıta sürgün edildi

AKP'li belediyedeki yolsuzlukları bildiren zabıta sürgün edildi

Adana'da AKP'li belediyede yaşanan yolsuzlukların soruşturulmasını isteyen zabıta memuru, Belediye Başkanı Remzi Ergü tarafından sürgün edildi.

Adana’nın AKP'li Tufanbeyli Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün hasat festivali, kış kayak festivali, yaz şenlikleri gibi organizasyonları yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterdiğini ve belediyeye 1,5 yıl önce alınan araçların satıldığını belirterek belediyede yaşanan yolsuzlukların incelenmesi için CİMER'e başvuran zabıta sürüldü.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, belediyede zabıta olan M.D., elindeki belgeleri ve bilgileri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER); İçişleri Bakanlığı’na ve Adana Valiliği’ne sundu. Valilik, şikâyetin ardından M.D.’nin ifadesine başvurdu. M.D., yaşananları AKP teşkilatından isimlerle de görüşüp yolsuzlukların araştırılmasını istedi. İddiaya göre şikâyeti duyan başkan Ergü, zabıta kadrosunda çalışan M.D.’yi belediyenin şantiyesinde güvenlik görevlisi yaptı.

Küçük bir güvenlik kulübesinde mesai yapan M.D.’nin başkan Ergü’nün psikolojik baskısına da maruz kaldığı iddia edildi.
Daha önce de AKP'li Remzi Ergü’nün, yerel seçimlerde kendisini desteklemeyen 7 personele hiçbir iş vermediği, bütün gün boş bir odada beklettiği ortaya çıkmıştı.

DAHA FAZLA