AKP'li belediye: Sokak köpekleri görüntü kirliliğine sebep oluyor

AKP'li belediye: Sokak köpekleri görüntü kirliliğine sebep oluyor

AKP’li Darıca Belediyesi, bir yurttaşın dilekçesine skandal bir cevap verdi. Belediye, sokak köpeklerinin görüntü kirliliği yarattığını öne sürdü.

Gebze- Darıca Hayvan Hakları Platformu üyesi bir yurttaş sokakta beslediği köpeğin usulüne aykırı şekilde alınmasıyla ilgili AKP’li Darıca Belediyesi’ne dilekçe yazdı. Belediyeden dilekçeye verilen skandal cevapta, “Sokak köpekleri görüntü kirliliğine sebep oluyor” denildi.

BirGün’den Volkan Ateş’in haberine göre, Gebze-Darıca Hayvan Hakları Platformu üyesi Dilek Uğur Dikkatli sokakta beslediği köpeğinin belediye zabıta ekipleri tarafından usulüne aykırı bir şekilde alındığını ve başka yere bırakıldığını belirtti. Köpeğinin başka bir yere bırakılmasının yasalara aykırı olduğunu belirten Dikkatli, savcılığa belediye ve zabıtalar müdürlüğü hakkında şikâyet dilekçesi verdi.

Belediyenin sokak köpeklerini toplayarak belediye sınırlarında bölgelere bırakarak besleme yapılmadığını, hayvanların kaderine terk edildiğini belirten Dikkatli, “Köpeğimi bir kişiyi ısırdığı iddiasıyla aldılar ancak şikâyetçi olan kişi tespiti yok. Ortada sağlık raporu yok. Köpeğin durumuna ilişkin veteriner raporu da mevcut değil. Yasa gereği ısırma vakası ilçe tarım müdürlüğüne bildirilmelidir. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazıyı da talep ettik” dedi.

Belediyenin köpekleri ilçe sınırlarına bırakarak sorumluluktan kaçtığını belirten Dikkatli “Gebze- Darıca ilçe sınırlarına bırakılıyor. Darıca’ya dönmeye çalışan köpekler yolda telef oluyor. Diğerleri de Gebze sınırına geçiyor. Köpekler başka yerlere bırakıp besleme yapmıyorlar. Konuya ilişkin defalarca belediyeye dilekçe yazdık ancak değişen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA