AKP'li belediye mülklerini Ensar Vakfı'na tahsis etti

AKP'li belediye mülklerini Ensar Vakfı'na tahsis etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, belediyeye tahsis edilen birçok iş yerini, Ensar Vakfı'nın hizmetine verdi. Belediyenin iş yerlerini bedelsiz olarak 10 yıllığına vakfa devretmesi tepki çekti.

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, hazine tarafından belediyenin kullanımına tahsis edilen İsmet İnönü Kent Meydanı’ndaki 5 iş yerini, 10 yıllığına Ensar Vakfı Antalya Şubesi’nin kullanımına verdi. Belediye Başkanı Menderes Türel'in, daha önce de iktidara yakın kuruluşlara belediye gayrimenkul ve binalarını tahsis ettiği biliniyor.

Antalya CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Belediyenin Ensar Vakfı'na yaptığı devire tepki gösterdi. 

'GAYRİMENKULLER TARİKATLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR'

"Belediyeye ait gayrimenkullerin şeffaflıktan yoksun, ucu açık protokollerle iktidara yakınlığı ile bilinen tarikat ve cemaatlere peşkeş çekildiğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesine ait gayrimenkullerin ve taşınmazların, ‘milli ve manevi değerlerimizi geleceğe taşımak' ve ‘sosyal ve kültürel hizmet üretmek' adı altında, yok pahasına iktidara yakınlığı ile bilinen tarikatlara, cemaatlere sunulması, bütün Antalya halkına hizmet etmekle yükümlü olan Menderes Türel'in nasıl bir zihniyete sahip olduğunu göstermektedir” dedi.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre CHP’li Kumbul, belediye kullanımındaki yerlerin yandaşlara ilk kez devredilmediğine dair bilgi verdi.

'ÖĞRENCİ YURDU DA DEVREDİLMİŞTİ' 

“AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gülveren Mahallesi'nde yapılan öğrenci yurdu önce TÜRGEV'e, ardından İlim Yayma Cemiyeti'ne devretmişti. Belediye ayrıca, Altındağ Mahallesi'ndeki mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait öğrenci yurdunu da “Sosyal ve kültürel işbirliği protokolü” adı altında İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edilmişti. Belediye ile İlim Yayma Cemiyeti arasında, 10 yıl süreyle ilk yıl için 120 lira kira karşılığında Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yaya üst geçidinin altındaki büfe yerinin kiralanması ile ilgili bir protokol de imzalanmıştı.”