AKP'li belediye, meclis üyelerini 5 yıldızlı otelde konaklatıp, parasını bütçeden ödemiş!

AKP'li belediye, meclis üyelerini 5 yıldızlı otelde konaklatıp, parasını bütçeden ödemiş!

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde AKP'li belediye meclis üyelerinin 5 yıldızlı otellerde konakladıkları, 17 bin 821 TL liralık faturayı da bütçeden ödedikleri ortaya çıktı.

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nin AKP'li eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve belediye meclis üyeleri, bazı dernek ve vakıflarca organize edilen ‘eğitim seminerine katılma' gerekçesiyle Antalya ve Kıbrıs'ta 5 yıldızlı otellerde konakladıkları, faturayı belediyeye ödettikleri ortaya çıktı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, İçişleri Bakanlığı'nın 2018 Denetim Raporu'nda, 5 yıldızlı saltanatın belediyeye faturasının, 17 bin 821 TL olduğu açıklandı. Belediyenin 35 milyon lira borcu var.

Raporda, şu ifadelere yer verildi:

Raporda şu ifadeler yer aldı: “Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden seminerin düzenlenmesine ilişkin izin alındığına dair belge bulunmadığı halde Belediye Başkanı ve belediye personeline ait seminer bedeli olan toplam 17 bin 821 TL'nin belediye bütçesinden ödenmesi sonucu oluşan kamu zararının ilgililerden tahsil edilmesi, aksi halde ödeme emri belgelerinde imzası bulunan gerçekleştirme görevlisi, muhasebe yetkilisi ve harcama yetkilisi hesabına kamu zararından doğan alacak olarak kayıt hükümlerine göre tahsil edilmesi sağlanmalıdır.”

DAHA FAZLA