AKP’li belediye ‘kurtuluş günü' etkinliğinde ölü domuz sergiledi!

AKP’li belediye ‘kurtuluş günü' etkinliğinde ölü domuz sergiledi!

Edirne’de AKP’li belediyenin düşman işgalinden kurtuluş günü ‘etkinliğinde’ avcıların vurduğu domuzlar sergilendi. Hayvanların ‘düşman’ ilan edilip katledilmesine tepki gecikmedi.

Edirne’nin Enez ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende avcıların vurdukları domuzların kamyona konulduktan sonra tören alanından geçirilmesi tepkiye neden oldu.

Enez’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü vesilesiyle geçen 24 Kasım’da Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, CHP Edirne milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Enez Belediye Başkanı AKP’li Abdullah Bostancı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

AKP’Lİ BELEDİYE DOMUZLARI ‘DÜŞMAN’ İLAN ETTİ

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın konuşmasının ardından Enez Belediyesi, kurumlar, esnaf odaları ile Enez Avcılar Kulübü’ne ait araçların geçit töreni yapıldı. Etkinlikler kapsamında avcıların vurdukları yaban domuzlarını kamyona koyduktan sonra tören alanından geçirmesi ise tepkilere neden oldu. DHA'nın haberine göre Enez Doğal Yaşamı, Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz, yaşananlara tepki göstererek şunları söyledi:

‘ÇOCUKLAR ÖLDÜRMENİN MEŞRU GÖSTERİLDİĞİ TOPLUMDA BÜYÜYOR’

"Enez ilçesinin kurtuluş kortejinden bu kareler. Biz ülkemizi düşman işgalinden hayvanları öldürerek mi kurtardık? Bu kadar bağnaz, sığ, barbar insanlarla beraber yaşamak zorundayız. Kurtuluş gününde domuzları öldürüp sergileyip öğünen bir zihniyet. Çocuklar böyle bir toplumda yetişiyor. Öldürmek meşru gösteriliyor" dedi.