AKP'li belediye 'kurallara uyuyoruz' dedi, yolcular gerçekleri ortaya çıkardı

AKP'li belediye 'kurallara uyuyoruz' dedi, yolcular gerçekleri ortaya çıkardı

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ''boş otobüs'' paylaşımlarının altına yurttaşların attığı fotoğraflarla otobüslerde önlem alınmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, tramvay ve belediye halk otobüslerinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle eleştirilmesinin ardından boş otobüs fotoğrafları paylaşarak önlem alındığını söyledi. Bunun ardından yurttaşlar, çektikleri fotoğraf ve videoları paylaşarak otobüslerin ne kadar yoğun ve önlemsiz olduğunu gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne, pandemiye karşı alınması gereken önlemler kapsamında minibüs ve dolmuşlarda sıkı denetim yaptığı ancak tramvay ve belediye halk otobüslerinde bu denetimlerin yapılmadığı yönünde eleştiriler gelmişti.

Gelen bu eleştirilerin ardından SAMULAŞ A.Ş.’nin Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı da “Gün içerisinde otobüs ve tramvayla ilgili amirler ve güvenlik personeli maske kullanımı, sosyal mesafe ve oturma düzenlerini kontrol ediyor, gerekli durumlarda uyarılarla virüs yayılımını engellemek için çalışıyoruz. Koltuklar üzerinde de sosyal mesafe uyarılarımız bulunuyor. Tramvaylarımızda yine gezici güvenlik personelimiz ve en yoğun bazı istasyonlarda daha sık yapılan kontroller ile sosyal mesafenin korunması sağlanmakta” demişti.

BELEDİYE BOŞ OTOBÜS FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi ise gelen bu eleştirilere karşı sosyal medya hesabından boş tramvay ve otobüs görselleri paylaşarak, “Toplu taşımada her türlü önlemi hassasiyetle alıyoruz. Sizler de sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uyarak toplum sağlığını korumamızda bize yardımcı olabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

YURTTAŞ GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Belediye’nin bu paylaşımlarının ardından Samsunlu yurttaşlar, hafta içi sabah saatlerinde işe gidenlerin otobüslerde nasıl seyahat ettiğine dair görseller paylaşarak gerçekleri ortaya çıkardı.

Sabah işe giderken insanların balık istifi seyahat ettiğini gözler önüne süren paylaşımlarda, “Kimse inanmıyor bu fotoğraflara”, “Gerçekler bambaşka”, “Asparagas icraatte Samsun Büyükşehir Belediyesi gibi ol” gibi yorumlarla belediyeyi eleştirdi.

 

DAHA FAZLA