AKP'li belediye, kent meydanına Ertuğrul Gazi diye Engin Altan Düzyatan'ın büstünü yerleştirdi

AKP'li belediye, kent meydanına Ertuğrul Gazi diye Engin Altan Düzyatan'ın büstünü yerleştirdi

Ordu Belediyesi'nin 'Türk ve İslam Tarihine Damga Vuranlar' için yerleştirdiği büstler arasında oyuncu Engin Altan Düzyatan da yerini aldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na Türk ve İslam tarihine damga vurmuş isimlerin büstlerini yerleştirdiğini iddia etti. Meydanda bulunan 20 büste bakıldığında ise içlerinden birisi dikkat çekiyordu. Ertuğrul Gazi’ye ait olduğu iddia edilen büst, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrolü Engin Altan Düzyatan’a aitti.

Sözcü’de yer alan habere göre, sanatçı Ömer Gençtürk tarafından bronz ve bazalt taşından yapılan 20 büst, 4 Haziran günü belediye binası önünde bulunan meydana yerleştirilirken, açılışta açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler bir milletin kendi tarihini ve büyüklerini her zaman yad etmesi gerektiğini belirterek “Bu çalışmayla tarihimizi ve değerlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Meydanda, Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamit, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Osman Bey, Alparslan, Oğuzhan, Metehan, Cengizhan, Atilla, Ertuğrul Gazi, Alaattin Keykubat, Şeyh Şamil, Dede Korkut, Mimar Sinan, Yunus Emre, Timur, Ahmet Yesevi, Mehmet Akif Ersoy, İbni Sina’nın büstleri bulunuyor.

DAHA FAZLA