AKP’li belediye kendini şeyh ilan eden kişiye kültür merkezi tahsis etti

AKP’li belediye kendini şeyh ilan eden kişiye kültür merkezi tahsis etti

AKP’li Osmangazi Belediyesi, kendisini şeyh ilan eden Mustafa Özbağ’a kültür merkezi tahsis ederken, Özbağ'ın naylon fatura kullanmaktan 60 ay hapis cezası olduğu öğrenildi.

AKP’li Osmangazi Belediyesi, kendisini Mevlevi şeyhi olarak tanıtan ve Bursa’da yaşayan Mustafa Özbağ’a Karabaşı Veli Kültür Merkezi’nde sohbet toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir 'müridi' sahte şeyhe, “Rüyamda Allah'ı gördüm, üzerinde sizin giymiş olduğunuz hırka vardı. Sırtı bana dönüktü, yüzünü gördüğümde, yüzü sizin yüzünüzdü” dediği öğrenildi. Sahte şeyh de kendisini Allah'a benzeten müridine, “Rüye'tullah (Allah'ı rüyada görmek) haktır. Devam et” dediği ifade edildi.

‘MEVLANA’YI İSTİSMAR EDİYOR’

Kültür merkezinde sohbetler yapan Özbağ'ın daha önce Mevlana'dan öğretiler anlatması da tepkiye neden olmuştu.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, “Bu şahıs Hazreti Mevlana'yı kendisine alet etmekten geri durmuyor. Daha önce Kültür Bakanımız ve Sayın İbrahim Kalın'a durumu arz ettik. Mevlana öğreti ve inançlarının bu şekilde istismar edilmesi bizi derinden yaralıyor” dedi.

DOLANDIRICILIKTAN HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Her cumartesi kültür merkezinde ‘müritleriyle’ sohbet eden liseden terk Özbağ'ın geçimini havlu ticareti yaparak sağladığı öğrenildi. Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin naylon fatura kullanmaktan Özbağ hakkında 60 ay hapis cezası verdiği, 2003-2004 yıllarındaki sahte faturalarla ilgili 3 ayrı davanın ise zaman aşımından düştüğü aktarıldı.