AKP'li belediye gri pasaportla kaçırmıştı: 'Alman polisine yüksek IQ'lu öğrenciler olduğumuzu söylediler'

AKP'li belediye gri pasaportla kaçırmıştı: 'Alman polisine yüksek IQ'lu öğrenciler olduğumuzu söylediler'

Gri pasaportla Almanya'da götürülenlerden biri, Alman polisinin ''Bu kadar genç diplomat olamaz. Nasıl gri pasaportları var?'' diye sorması üzerine kendilerinin yüksek IQ'lu öğrenciler olduğunun ve ödül olarak, bu pasaportların verildiğinin anlatıldığını söyledi.

Malatya'da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi vasıtasıyla yapılan insan kaçakçılığının anlaşılmasının ardından AKP'li başka belediyelerin de gri pasaportla Almanya'ya insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı. Gri pasaportla Almanya'ya giden bir kişi yaşadıklarını anlattı. Gri pasaportla kaçanların Frankfurt Havalimanı’nda polise “Okullarımızda başarılıydık zeka seviyemiz yüksek olduğu için Türkiye bizlere bu pasaportu verdi” dediği öğrenildi.

AKP'li belediyeler aracılığıyla Türkiye'den Almanya'ya insan kaçırma sistemi ile ilgili detaylar gün yüzüne çıkıyor. Almanya'nın vize engelini aşmak için, özel görevlilere verilen “gri pasaport”la ülkeye girenler Alman polisini nasıl atlattıklarını anlattı.

'ÜÇ HAFTADA GRİ PASAPORTLARIMIZ HAZIRDI'

Gri pasaportla Almanya'ya giden bir kişi yaşadıklarını Sözcü'den Ali Gülen'e anlattı. Antep'ten Almanya'ya kaçışın ayrıntıları şöyle oldu:

"Meslek eğitimi için Almanya'ya gitmek istedik. 19 ile 30 yaşları arasındaydık. Vize vermediler. Bunun üzerine bizimkiler başka çözüm yolu önerdiler. Bizle ilgilenen kişiyi, Vali Yardımcısı ve bölge dernek başkanı çağırdı. 'Bu çocukları başka şekilde gönderebiliriz' demişler. İlk kafile zamanı, FETÖ'nün devlette yuvalandığı dönemdi. Bizden kişi başı 1000-1500 Euro pasaport parası aldılar. Üç hafta sonra da gri pasaportlar hazırdı.

'YÜKSEK IQ'LU ÖĞRENCİLER'

Gaziantep Havaalanı'na geldik. Herkeste diplomatik pasaport. Hemen uçağa alındık. Heyecanlıydık. İş garantisi de verilmişti. Frankfurt Havaalanı'na indik. Hiçbirimiz dil bilmiyorduk. Uçağın kapısına iki polis geldi. Birimiz, ikimiz, üçümüz geçince, polisler birbirine baktı. Bize yardımcı olan biri vardı. Ona Alman polisi 'Bu kadar genç diplomat olamaz. Nasıl gri pasaportları var?' diye sordu. O da bizim Türkiye tarafından ödüllendirilen, okullarında birinci ve başarılı, yüksek IQ'lu öğrenciler olduğumuzu söyledi. Ödül olarak, bu pasaportların verildiği anlatıldı. Hepimiz geçtik.''