AKP’li belediye grev kararının ardından işçi çıkardı

AKP’li belediye grev kararının ardından işçi çıkardı

AKP’li belediye, işçilerin grev kararı almasının ardından 9 kişiyi işten çıkardı.

Ordu'da AKP'li Çaybaşı Belediyesi'nde toplu sözleşme sürecinin tıkanmasının ardından grev kararı alınınca 9 işçi işten çıkarıldı.

Çaybaşı Belediyesi’nin iştiraki Çaybel A.Ş. ile Ordu Belediye İş Sendikası arasında süren toplu görüşmede anlaşma sağlanamadığı için 02 Şubat 2023 tarihinde grev kararı alınması üzerine belediye yönetimi tarafından işten atmalar başladı. İşyerinde huzuru bozma gerekçesi gösterilerek 9 işçinin işten atılmasına Ordu Belediye İş Sendikası, İyi Parti Çaybaşı İlçe Örgütü ve Emek Partisi tepki gösterdi.

Ordu ili Çaybaşı Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, 9 belediye işçisini işten çıkardı.

ÇAYBAŞI HALKINA ÇAĞRI

Sendika.org’da yer alan habere göre; yerel bir televizyon kanalında bir programa katılan Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz’in, işçilere ilk 6 ayda asgari ücretin üzerine yüzde 12, ikinci 6 ay için yüzde 15 teklif verdiğini belirterek anlaşma olmazsa 10-15-20 işçinin işten çıkarmak zorunda kalacağını söylemesini de değerlendiren Belediye İş Ordu Şube Başkanı Kadir Altun şunları söyledi:

2 Şubat Perşembe günü için grev kararı aldık. İşçilerin anayasal hakları olan grev kararını kırmak için Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz 9 arkadaşımızın iş akitlerini feshederek grev kırıcılığına çıkmıştır. Kurumda kalan diğer arkadaşlarımıza ise mobbing uygulanmaya başlanmıştır. Yaşananların kendi başlarına da geleceği tehdidi ile sendikadan istifaya zorlamaktadır. Bu tehdit dilini bir televizyon programında da kullanarak 10-15-20 işçinin iş akitlerini sonlandırabileceğini söylemiştir. Yaşanan süreçle ilgili işten atılan arkadaşlarımız geri dönene kadar alanlarda olacağız. Belediye Başkanını işçileri geri almaya ve işçilerin hak taleplerini kabul etmeye çağırıyoruz. Çaybaşı halkını işçilere sahip çıkmaya çağırıyoruz.