AKP'li belediye cami yıktı, Erdoğan 'ahıra çevrilen camileri' anlattı

AKP'li belediye cami yıktı, Erdoğan 'ahıra çevrilen camileri' anlattı

Diyanet görevlileriyle Saray'da buluşan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, din görevlilerinin sosyal yaşamın içerisinde daha çok yer almaları talimatını verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle Saray’da Diyanet görevlileriyle buluştu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırgan ifadelerle seslenirken, “Camilerin ahırlara çevrildiği belgeleri elimizde var” diyerek Kılıçdaroğlu’nu ‘din istismarıyla’ suçladı.

AKP’Lİ BELEDİYE SABAH CAMİ YIKTI

Bugün sabaha karşı ise AKP’li Üsküdar Belediyesi, Kirazlıtepe Mahallesi’nde cami yıktı. Rant alanı haline getirilmek istenen mahalle camisini halkın karşı çıkmasına rağmen yıkan belediye, yıkıma ise polisle birlikte geldi.

Polisin halka biber gazı ve tazyikli suyla saldırdığı yıkımda, birçok mahalleli gözaltına alındı.

DAHA ÇOK DİNSELLEŞME

Erdoğan Saray’daki konuşmasında ayrıca,  din görevlilerin sosyal yaşam içerisinde daha çok bulunması gerektiğini söyledi. Camilerin namaz vakitlerinde boş kalmasından şikayetçi olan Erdoğan, özellikle çocuklar için camilerin daha cazip hale getirilmesi talimatını verdi.

Erdoğan,  “Şimdi, bu konularda bizim ailelerle münasebetlerimizin de sıcak ilişkiler halinde devamının sizler tarafından tesis edilebileceğine inanıyorum. Bunu yapmamız lazım. Hanım hocalarım, bulundukları mahallelerinin anneleriyle ilişkileri geliştirmeli.” dedi.