AKP'li belediye, Bilal Erdoğan'ın yönetiminde yer aldığı gerici vakıf için sınav düzenledi

AKP'li belediye, Bilal Erdoğan'ın yönetiminde yer aldığı gerici vakıf için sınav düzenledi

AKP'li Ümraniye Belediyesi, Bilal Erdoğan'ın da yönetiminde yer aldığı İlim Yayma Vakfı için online sınav gerçekleştirdi. Gelen tepkiler sonrası yapılan açıklamada ''Talep vakıftan geldi'' denildi.

Ümraniye Belediyesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın başkan vekilliği yaptığı gerici İlim Yayma Vakfı için online seviye tespit sınavı gerçekleştirdi. Vakıf adına gerçekleştirilen sınav, bölgede yaşayan yurttaşların da tepkisini çekti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; AKP'li Ümraniye Belediyesi yetkilileri 16 Haziran'da ilk ve ortaöğretim öğrencileri için düzenlenen online sınavda altyapıyı vakfın hazırladığını, belediyenin sınavın linkini ücretsiz sitelerine koyduklarını söyledi.

Belediye tarafından yapılan duyuruda “Sınavda başarı elde eden öğrenciler, İlim Yayma Vakfı’na ait okullarda kayıt yaptırdığı takdirde aldığı puanlara göre burs imkânından yararlanabilecek” ifadeleri kullanıldı.

'NASIL BİR AYRICALIĞA SAHİP?'

Yaşananlara tepki gösteren ilçe sakini Bulut Can Okuducu, ''Ümraniye Belediyesi ile İlim Yayma Vakfı’nın ilişkisi hız kesmiyor. Her özel okulun rutin yaptığı bursluluk sınavı, söz konusu İlim Yayma Vakfı olunca yöntem değiştiriyor'' diyerek şunları söyledi:

''Ümraniye Belediyesi; geçmişte yer tahsisi yaptığı, mahallemizdeki park alanının kullanımına izin verdiği İlim Yayma Vakfı’na ait kolej için şimdi de seviye tespit sınavı gerçekleştirdi. Ümraniye Belediyesi tüm eğitim kurumları ve özel okular için seviye tespit sınavı yapıyor mu? Ümraniye Belediyesi resmi web sitesinde duyurulan ve reklamı yapılan özel okuldan bu duyuru için herhangi bir ücret aldı mı ya da aksine bu sınavı gerçekleştirmek için borçlandığı belediye bütçesinden yeni bir harcama mı yaptı? ‘İlim Yayma Vakfı’ Ümraniye Belediyesi için nasıl bir ayrıcalığa sahip?'' 

'TALEP VAKIFTAN GELDİ' SAVUNMASI

Ümraniye Belediyesi yetkilileri ise talebin sadece söz konusu vakıftan geldiğini belirterek altyapıyı vakfın oluşturduğunu, kendilerinin sadece internet sitelerinde linki paylaştıklarını söyledi.

DAHA FAZLA