AKP'li belediye başkanından, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un kardeşine 'torpil' suçlaması

AKP'li belediye başkanından, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un kardeşine 'torpil' suçlaması

AKP'li Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Can Ercan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi Hamdi Selçuk’un torpil ile bir öğretmeni Mamak’a tayin ettirdiğini öne sürdü.

AKP Çamlıdere İlçe Başkanlığı’nın dün yapılan 7. Olağan Kongresi'nde konuşan AKP'li Belediye Başkanı Hazım Can Ercan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamza Selçuk'un bir öğretmeni torpille Mamak'a tayin ettirdiğini öne sürdü.

Yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamza Selçuk'un bir öğretmeni torpille tayin ettirdiğini açıklayan Ercan, “Bakan mı yönetecek kardeşi mi yönetecek. Yok böyle bir şey” ifadelerini kullandı. Ercan konuşmasının devamında, ilçedeki başka bir öğretmenin de eş durumundan tayinin yapıldığı ancak öğretmeni bekar olduğunu duyurdu.

Torpil iddiaları üzerine, 'Eğitim tuz kokmaya başladı' diyen Ercan, olayın arka planını araştırdığında kendisine,  “Öğretmenin babası hasta, babasına bakacak” denildiğini ancak öğretmenin babasının 3 yıl önce hayatını kaybettiğini söyledi. Ercan, “Araştırıyoruz araştırıyoruz, torpili de Milli Eğitim Bakanı'nın kardeşi Hamdi Selçuk. Bakan mı yönetecek kardeşi mi yönetecek” dedi.

'BEKAR ÖĞRETMENİN EŞ DURUMUNDAN TAYİNİ YAPILDI'

Eş durumundan tayini yapılan öğretmenin araştırdığında bekar olduğunu öğrendiğini söyleyen Ercan, “Bu öğretmen buraya gelecek. Gelmez ise Çamlıdere’nin o kadar fedakar gençleri var ki, bir gün Milli Eğitim’in önünde kendisini yakarlarsa kimse şaşırmasın. Artık eski Çamlıdere yok” şeklinde konuştu.

BAKAN SELÇUK İDDİAYI YALANLADI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iddialar yalanlanarak şu ifadelere yer verildi:

“Öğretmen görevlendirme süreçleri, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin ‘sınav, eş durumu ve sağlık mazereti’ gibi nedenlerle görev yeri değiştirme talepleri yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır.” (ANKA)