AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Şahin'den sendika üyesi işçilere tehdit ve hakaret!

AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Şahin'den sendika üyesi işçilere tehdit ve hakaret!

Sendika üyesi işçileri istifaya zorlayan AKP'li Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin'in, işçilere tehdit ve hakaret ettiği görüntüleri ortaya çıktı.

Ordu’nun AKP'li Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin'in, belediye işçilerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yapmasına ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, ortaya çıkan videoda AKP'li Şahin, makam odasına gelen 2 kadının oturmasına izin vermeyerek sendikadan istifa etmelerini ve neden söylediklerinin yapılmadığını soruyor. Kadınlar da iş güvencesi için sendikadan ayrılmadıklarını, kendisine hiçbir saygısızlık yapmadıklarını söylüyor. 

2019 yılı haziran ayında yaşanan bu olaydan kısa süre sonra sendikadan istifa etmeyen 4 işçinin kovuldukları belirtildi.

'BEN DEDİĞİMİ YAPTIRMAZSAM YAŞATMAM'

Ortaya çıkan videoda Belediye Başkanı Yaşar Şahin, makam odasına gelen 2 kadının oturmasına izin vermeyerek sendikadan istifa etmelerini ve neden söylediklerinin yapılmadığını soruyor.

Kadınlarda iş güvencesi için sendikadan ayrılmadıklarını, kendisine hiç bir saygısızlık ve itaatsizlik yapmadıklarını söylüyor.

Sevinç Karaca isimli kadın ile Başkan Şahin arasında karşılıklı konuşma devam ederken, Başkan Şahin “Ben belediye başkanı olarak bu şirketinde müdürü olarak, yetkilisi olarak diyorum ki; siz bu sendikadan istifa edin. Ben dediğimi yaptırmazsam yaşatmam. Bu kadar basit. Ben burada belediye başkanı olacağım, belediyede çalışan benim dediğimi yapmayacak, ben elimi kolumu bağlayacağım öyle mi? Siz size düşeni yaptınız. Karşı geliyorsunuz. Hakkınızı sendika ödeyecek sizin, ömür boyu size maaşta verecek. Evde alacak size, ihtiyaçlarınızı görecek sizin. Bana değil siz sendikaya güvenin” diye konuşuyor.

'TUTANAK TUTUN' EMRİ

Tartışma devam ederken Başkan Yaşar Şahin, odasına çağırdığı personele, “Şimdi bu 4 arkadaşa, amire karşı gelmekten, yalancı demekten, onun maddesi ne ise bir uyarı yaz. Onun karşılığı görevde atılmaktır. Disiplinde karşılığı neyse önce o yazıyı yazalım, daha sonrada eğer durum değişmez ise şey yapacağız. Bu dördüne yazın” diyor.

Erkek personel odadan çıktıktan sonra Sevinç Karaca adlı kadın tutanak tutulmasına, “Biz size ne zaman karşı geldik. Bu yazıyı yazdırmanızı tek sebebi sendikadan istifa etmememiz. Ben de yarın suç duyurusunda bulunup hakkımı arayacağım. Atın başkanım rızık Allah’tan, kuldan değil. Karşı gelmedik. Onda gerçekten yalan söylüyorsunuz” diyerek itiraz ediyor.

DAVAYI KAZANDILAR AMA İŞE DÖNEMEDİLER

Olayın ardından işçiler, sendikadan ayrılmaları için baskı gördüklerini ve bu nedenle işten kovulduklarını söyleyerek dava açtı.

Başkanın makam odasında bulunan güvenlik kamerasına yansıyan bu görüntülerde davada delil olarak kullandı.

AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in işten attığı temizlik işçisi Sevinç Karaca, daha önceki Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya döneminde işe girdiğini söyleyerek, “15 yıldır çalışıyorum. Sendikalı olmamız daha önce sorun olmamıştı. Bu başkan zamanında sorun oldu. Ben şehit yakınıyım. Eşimin kardeşini şehit verdik. Sendikadan istifa etmediğimiz için benimle birlikte 3 kişiyi daha kısa süre sonra işten çıkardı. Dava açtım ve kazandım. İşe dönüşümü yapmadı. Maaşımı yatırdılar ama beni işe almadılar. Şimdi bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. O zamanda dedim, rızık Allah’tan kuldan değil” diye konuştu.