AKP'li belediye başkanı Uçansu Şelalesi'ni talan ediyor!

AKP'li belediye başkanı Uçansu Şelalesi'ni talan ediyor!

Birinci derece doğal sit alanı statüsünde bulunan Uçansu Şelalesi AKP'li belediye başkanının tehdidi altında. AKP'li başkan Uçansu Şelalesi’ne piknik alanı ve seyir terası inşaatına başlarken, şelalenin çevresi şantiyeye döndü.

Antalya’da AKP’li Gündoğmuş Belediyesi, birinci derece doğal sit alanı statüsünde bulunan Torosların zirvesinden doğan, Akdağ ve Geyik dağlarından gelen kar sularıyla beslenen Uçansu Şelalesi’nin ekosistemine zarar verdi. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Uçansu Şelalesi’ne piknik alanı ve seyir terası inşaatına başladı.

Birkaç koldan dökülerek, Alara Çayı’na hayat veren Uçansu Şelalesi’nin bulunduğu alandaki kayalar parçalandı. Alara Çayı’nın giriş alanında yol genişletme çalışmasının da başlaması ile şelalenin çevresi şantiye alanına döndü. Uçansu Şelalesi’ne giden yol üzerindeki bitki örtüsü tahrip edildi. Koruma altındaki yaban gülleri söküldü.

'JANDARMA NÖBET TUTSA DA AKŞAMLARI TALAN SÜRÜYOR'

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, bölgedeki yaşam savunucularından Mevlüt Güven, “Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin almadan çivi dahi çakılmaması gereken alanda ciddi bir tahribat yapılmış. Şikâyetimiz üzerine gündüzleri jandarma nöbet tutsa da akşamları talan sürüyor” dedi.

HES’E DİRENİRKEN BELEDİYE TALAN ETTİ

Uçansu Şelalesi’nin 1992 yılında Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Koruma Kurulu tarafından 1’inci derece doğal sit alanı ilan edildiğini anımsatan Güven, şunları söyledi: “Bölge halkı olarak 12 yıldır HES’lere karşı direniyoruz. Kazandığımız hukuk mücadeleleri sonucu HES yapımını engellediğimiz için sevinirken, AKP’li belediyenin talanı ile karşı karşıya kaldık. Uçansu Şelalesi’ne piknik alanı ve seyir terası projesi hukuksuzdur. Yol genişletmesi yapılıyor, alandaki bazı kayalıklar parçalandı.”

DAHA FAZLA