AKP'li belediye başkanı, televizyona çıkmak için belediye kasasından yüz binlerce TL harcamış

AKP'li belediye başkanı, televizyona çıkmak için belediye kasasından yüz binlerce TL harcamış

AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katıldığı televizyon programları için belediye kasasından yüz binlerce lira ödendiği ortaya çıktı.

AKP’li belediye başkanları halkın parasının olduğu kasaları şahsi cüzdanı gibi kullanmaya son sürat devam ederken, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Dündar’ın katıldığı televizyon programları için yayın kuruluşlarına belediye kasasından yüz binlerce lira ödendiği ortaya çıktı. Dündar’ın sadece 31 Mart yerel seçimleri öncesinde katıldığı seçim programları için de belediye kasasından yaklaşık 100 bin TL ödendi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dündar’ın 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde katıldığı ‘Yerel Seçim 2019’ isimli canlı yayın programı için iki ayrı ödeme yaptı. Belediye, Dündar’ın katıldığı bir program için 47 bin 200 TL’lik; bir sonraki program için de 51 bin 920 TL’lik ödeme yaptı. Belediye kasasından seçim programın yayınlandığı televizyon kanalına iki canlı yayın için yapılan toplam ödeme yaklaşık 100 bin TL’yi buldu. Dündar’ın bir başka televizyon kanalında katıldığı program için ise 70 bin 800 TL’lik ödeme yapıldı.

'HUKUKA UYGUN DEĞİL'

Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Denetleme Komisyonu Üyesi Avukat Sefa Yılmaz, Birgün’e yaptığı açıklamada “Bahse konu ‘Yerel Seçim 2019 Programı’ seçime yönelik propaganda amaçlı bir program olduğundan böyle bir harcamanın belediye bütçesinden karşılanmasının hukuka uygun olmadığı görüşündeyim. Seçim dönemlerinde adayların seçim harcamaları, kendileri veya mensubu oldukları partileri tarafından karşılanır. Belediye başkanının seçim dönemlerinde yaptığı propaganda çalışmalarının giderlerini belediye kasasından karşılamasının hem etik ve hem de yasal olmadığı kanısındayım” dedi.