AKP'li belediye başkanı Suriyelileri kovdu: 3 gün mühlet verdik

AKP'li belediye başkanı Suriyelileri kovdu: 3 gün mühlet verdik

Suriyelilerle mahalleliler arasındaki gerginliği bitirme gerekçesiyle bölgeye gelen AKP'li Belediye Başkanı, Suriyelilere bölgeden gitmeleri için süre verdiklerini açıkladı.

Elazığ’da Suriyelilere ait birçok işyeri, önceki gün kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Elazığ’ın AKP’li belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, saldırganların dün gece de toplanması üzerine Suriyelilere dükkanlarını kapatmaları ve mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyledi.

Önceki gece, Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden Suriyelilerle mahalle sakinleri arasında kavga çıktı. Yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri, mahallede Suriyeli istemediklerini söyledi. Kavganın büyümesinin ardından Sanayi Mahallesi sakinleri, Suriyelilerin işyerlerine saldırdı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin araya girmesiyle saldırı son buldu.

Evrensel’in haberine göre Suriyelilere dönük ırkçı saldırılar nedeniyle başlayan gerilim dün gece de devam etti. Akşam saatlerinde AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Sanayi Mahallesi’nde yeniden toplanan gruba seslendi.

'GİTMESİ GEREKENLER GİDECEK'

Suriyelilere dükkanlarını kapatmaları ve mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyleyen Yanılmaz, “Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz. Gitmesi gerekenler de gidecek. Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

DAHA FAZLA