AKP’li belediye başkanı: 1+1 dairelere izin verilmeyecek

AKP’li belediye başkanı: 1+1 dairelere izin verilmeyecek

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçe sınırları içerisinde yapılacak yeni inşaat projelerinde 1+1 dairelere izin verilmeyeceğini söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Son bir kırmızı çizgimiz daha var: Üsküdar'da 1+1 olmayacak. Hiçbir projede 1+1 ruhsatı vermeyeceğiz. 2+1, 3+1, 4+1 olacak” diye konuştu.

Türkmen’in açıklaması şöyle:

"Maalesef Üsküdar'da mevcut yapı stoğunun yüzde 70-80 arası kaçak, yorgun, iskansız, projesiz yapılar. İstanbul'da da bu böyle. Biz bu yasadan istifade ederek, Üsküdar ölçeğinde kentsel dönüşümü hızlandıracak birtakım hamleler yapıyoruz. Biz belediyemizde bir kurul kurduk.  Bu kuruldan geçmeyen projelere onay vermiyoruz. Biz cephe görünümüne çok önemi veriyoruz. Bir Üsküdar evleri geleneği başlatmak istiyoruz. Nasıl ki Safranbolu evleri, Göymük evleri deniliyor. Üsküdar Evleri, de söylensin artık. Biz Üsküdar'da siteleşmeye karşıyız. Siteleşmek yok. Neden yok? Mahalle hayatımız devam edecek. Yerleşim alanlarını duvarlarla çevirerek toplumdan ayrıştırmayı istemiyoruz. Kesinlikle otoparksız proje olmayacak. Bütün binaların altı otopark olacak. Açık otoparktan ziyade kapalı otopark istiyoruz. Otoparksız projelere onay vermiyoruz. Son bir kırmızı çizgimiz daha var: Üsküdar'da 1+1 olmayacak. Hiçbir projede 1+1 ruhsatı vermeyeceğiz. 2+1, 3+1, 4+1 olacak."