AKP’li belediye AVM için Köy Enstitüsü Parkı’nı yıktı!

AKP’li belediye AVM için Köy Enstitüsü Parkı’nı yıktı!

AKP’li belediye Köy Enstitüsü Parkı’nı AVM için yıktı. Yurttaşlar, “Cumhuriyet’in eseri parkımızı yok ettiler. Ağaçlara kıyıp alanı ranta açtılar” şeklinde tepki gösterdi.

Foto: Arşiv

Köy Enstitüleri için ‘ahır' benzetmesi yapması ile sert eleştirilen Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'ndan tepki toplayan bir icraat daha geldi. AKP'li belediye, Atatürk döneminden beri ilçe halkına hizmet veren 85 yıllık Köy Enstitüsü Parkı'nı AVM yapmak için yıktı.

Ağaç kıyımının yapıldığı önceki geceden bir kare...

Yıkımda onlarca ağaç kesildi, Atatürk'ün Park'taki büstü kaldırıldı. Halk fark etmesin diye kandil gecesi alelacele yapılan yıkım operasyonu büyük tepki topladı.

YARGI KARARINI BİLE DİNLEMEDİLER

Sözcü’nün haberine göre kent merkezinde bulunan, üzerinde park, Atatürk Lisesi ile Köy Enstitüsü Ortaokulu ve Ticaret Lisesi bulunan Cumhuriyet eseri 6 bin 250 metrekarelik alan, AKP'li Belediye tarafından TOKİ'ye satılmıştı. Eğitim amacıyla tahsis edilen bu alana TOKİ, AVM ve konut yapma kararı aldı. Konu yargıya taşınmış, yargı da, imar planı değişikliğine karşı yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak Belediye, karara karşı ayrı bir imar planı hazırlayarak önceki gece yıkımı gerçekleştirdi.

HALKP TEPKİLİ: CUMHURİYETİMİZİN ESERİNİ YIKTILAR!

Yıkıma büyük tepki gösteren Beşikdüzülü yurttaşlar, “Orası, 1933'ten beri halkımızın hizmetinde olan bir yerdi. İlçemizin simgesiydi. Cumhuriyetimizin eseriydi. Toplumsal hafızamızı temsil ediyordu. Bir gece, hem de kandil gecesi gelip, ağaçları kestiler, Atatürk'ün büstünü kaldırdılar. Orayı ranta açtılar” diyerek tepki gösterdi.

İLERİ HATIRLATIYOR: KÖY ENSTİTÜSÜ İÇİN ‘AHIRLARI YIKTIK' DEMİŞTİ!

1940'ta Beşikdüzü Köy Enstitüsü olarak kullanılan, ardından öğretmen okulu ve lojmanına dönüştürülen sonra da atıl halde kalan 8 bina, yurt yapımı için yıkılmıştı. “Ahırları yıktık'' diyen AKP'li Başkan Orhan Bıçakçıoğlu büyük tepki toplamıştı.

 

DAHA FAZLA