AKP'li başkanın hedef gösterdiği gazeteci ifadeye çağrıldı

AKP'li başkanın hedef gösterdiği gazeteci ifadeye çağrıldı

AKP'li başkanın hedef gösterdiği gazeteci, yaptığı haber sebebiyle ifadeye çağrıldı.

Kocaeli’de iş kazası geçirdikten sonra işten atılan ve oğluna pantolon alamadığı için intihar eden İsmail Devrim'in haberini yapan Ergün Demir’in ardından bir gazeteci daha yaptığı haber nedeniyle sorgulandı. Rize’deki 100 yıllık çınarın kesilmesini haberleştiren Deniz Varlı, ifade vermek için emniyete çağrıldı.

'TARİHİ ÇINAR KESİLDİ' HABERİ YÜZÜNDEN İFADEYE ÇAĞIRILDI

Rize’de gazetecilik yapan Deniz Varlı, kişisel sosyal medya hesabından kentteki asırlık bir çınar ağacının yıkılmasına dair bir video paylaşmış ve yine geçmişte aynı yerde bulunan tarihi Rize Orta Cami’nin yıkılmasını eleştirmişti. Rize Belediye Başkanı Prof. Reşat Kasap, Varlı’ya kişisel sosyal medya hesabından cevap vermiş, kendisini yalancılıkla suçlamış ve "Rize’ye zarar veriyor” diyerek Varlı’yı hedef göstermişti.

Kişisel Twitter hesabından saat 14:43’te bir paylaşım yapan Varlı, gözaltına alındığını ifade ederek; “Sosyal medyadaki iki paylaşımımla ilgili ifade vermek üzere Emniyete davet edildim. Şimdi oraya gidiyorum, 3 güne kadar dönmezsem merak etmeyin” dedi.

İFADESİNİN ARDINDAN EMNİYETTEN ÇIKTI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Varlı, yaklaşık 2.5 saat sonra yaptığı paylaşımda ise ifadesini vermesinin ardından emniyetten çıktığını söyledi.

DAHA FAZLA