AKP'li başkana çift maaş!

AKP'li başkana çift maaş!

AKP'li Erzurum Palandöken Belediye Başkanı'nın, belediye şirketinden aylık 7.500 TL huzur hakkı aldığı ortaya çıktı.

Ersan Kınık - @ersankinik

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 8 belediye şirketinin yönetim kurulu başkanlıklarına seçildiği ve her birinden ayrı ayrı huzur hakkı adı altında maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Bu olayın  bir başka benzeri ise Erzurum'un Palandöken Belediyesi'nde ortaya çıktı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Palandöken Belediye Başkanı seçilen Muhammet Sunar'ın, Palandöken Belediyesi Personel Anonim Şirketi'nden aylık 7.500 TL huzur hakkı aldığı belirlendi.

15 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen Palandöken Belediyesi Personel A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararla, Muhammet Güner'in yönetim kurulu başkanlığına getirildiği ve huzur hakkı olarak şirket yönetim kurulu başkanına aylık net 7.500 TL, yönetim kurulu üyelerine ise aylık net 3.000 TL verilmesinin belirlendiği ortaya çıktı. Ayrıca Belediye Başkanı Muhammet Güner'in yanı sıra Palandöken Belediyesi'ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürü Fatih Savaş'ın ve Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Köroğlu'nun, şirketin yönetim kurulu üyeliğine getirildiği ortaya çıktı. Böylelikle başkanla birlikte diğer iki üyeye de çift maaş bağlandığı belirlendi.

MAAŞLARINA ZAM DA YAPMIŞLAR!

Dikkat çeken bir diğer konu ise maaşlarına yapmış oldukları zam. 06 Nisan 2018 tarihinde yapılan şirketin olağan genel kurul toplantısında, Palandöken Belediyesi Personel A.Ş. yönetim kurulu başkanının aylık brüt 7.500 TL, yönetim kurulu üyelerinin ise aylık brüt 3.000 TL aldığı bilgilerine ulaşılırken, 16 Nisan 2019'da yapılan olağan genel kurul toplantısında miktar aynı kalmakla birlikte brüt maaşların net maaşa çevrildiği göze çarpıyor.