AKP’li başkan yardımcısı: Belediye bütçesinden reklam yapmak kul hakkıdır

AKP’li başkan yardımcısı: Belediye bütçesinden reklam yapmak kul hakkıdır

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'AK Partili de olsa MHP’li de olsa bir belediye başkanının, fotoğrafları, sloganları kullanarak belediye bütçesinden reklam yapması kul hakkıdır' dedi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Salonu’nda projelerini açıkladığı toplantıya katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, burada yaptığı konuşmada, bundan önceki yerel seçimlerden farklı bir seçim süreci yaşandığını söyledi. Dağ, bu seçimde ittifaklar olduğunu, Cumhur İttifakı olarak sadece CHP ile yarışmadıklarını, karşılarında bir ittifak olduğunu ifade etti.

‘ERDOĞAN KARŞITLIĞI ÜZERİNDEN BİR ARAYA GELMİŞLER’

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin seçim kampanyasını orantısız bir şekilde yürüttüğünü söyleyen Dağ “Cumhur İttifakı, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir araya gelmişler. Cumhur İttifakı’nı AK Parti ile MHP’yi bir çekin, başkan CHP’li, yardımcısından biri HDP’li, diğeri İYİ Partili. Böyle bir yapıya Aydın Büyükşehir Belediyesini, onu da geçtim mahalleyi teslim edebilir misiniz? Bunların böyle bir yapıyla yönetmesi mümkün değil. Böyle bir zihniyet farklılığı şehirleri mahvedecek. Ege Bölgesi’nde bugüne kadar vatanseverliğinden şüphe edilmeyen bu bölgede belediye içerisine HDP’liler sokularak, PKK’lılar sokularak çok farklı bir durumla karşı karşıya kalma ihtimali söz konusu önümüzdeki 5 yıl içerisinde.” Dedi

‘BELEDİYE BÜTÇESİNDEN REKLAM YAPMAK KUL HAKKINA GİRER’

Reklamlarla ilgili konuyu Meclis’te de gündeme getireceğini belirten Dağ “AK Partili de olsa MHP’li de olsa bir belediye başkanının, fotoğrafları, sloganları kullanarak belediye bütçesinden reklam yapması kul hakkıdır. Bunun ortadan kalkması için ben de Meclis'te kanun teklifi vereceğim. Kendi mal varlığından bunu yapıyorlarsa da bunun faturasını gösterirler. Aydın’da da İzmir’de de 31 Mart akşamı, herkes, her türlü sonuca hazırlıklı olsun. O akşam tüm Türkiye Aydın’ı İzmir’i konuştuğu gibi dünyanın gözü de bu illere dönecek.” sözlerini dile getirdi.