AKP'li Aktaş'tan okçuluk şenliğine ücretsiz servis

AKP'li Aktaş'tan okçuluk şenliğine ücretsiz servis

Bursa Belediye Başkanı AKP’li Alinur Aktaş, 30 Ağustos'ta toplu ulaşımın ücretsiz olması teklifi için ‘’Halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” demişti. Ancak Aktaş'ın Ata Sporları Şenliği için ücretsiz otobüs seferi koyduğu ortaya çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geçen haftaki meclis toplantısındaki 30 Ağustos önerisine verdiği cevapla gündeme gelmişti.

CHP, 30 Ağustos'ta toplu ulaşımın ücretsiz olmasını istedi. Aktaş, “Halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” diyerek teklife karşı çıkmıştı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre tartışmaların ardından ise 30 Ağustos'ta toplu ulaşımın ücretsiz olması teklifi kabul edildi. Öneriyi tartışmalı şekilde kabul eden AKP'li belediyenin, 20-21 Temmuz tarihlerinde Kocayayla'da yapılan Ata Sporları Şenliği için ücretsiz otobüs seferleri düzenlediği ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan şenlikte, atlı akrobasi, okçuluk, cirit, aba-kuşak-şalvar güreşleri ve yağlı güreş müsabakaları yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye otobüsleri, ‘'Şenlik kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz servisler kaldırılacaktır” duyurusu da yaptı.