AKP'li adayın 'Maden durduruldu' dediği gün maden izni çıktı

AKP'li adayın 'Maden durduruldu' dediği gün maden izni çıktı

Çanakkale'de AKP’li belediye başkan adayı Ayhan Gider Kirazlı’daki “altın madeninin” durdurulduğunu açıkladığı gün, maden izni çıktı.

Çanakkale’de AKP’li belediye başkan adayı Ayhan Gider Kirazlı’daki “altın madeninin” durdurulduğunu seçim çalışması olarak açıkladı. Aynı gün içerisinde Kanadalı Alamos Gold isimli şirkete Bakanlık’tan izin çıktı.

Duruma tepki gösteren yaşam savunucuları bir basın açıklaması yaparak, madenin Çanakkale’nin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı’nı tehdit ettiğini, mevcut belediyenin madene karşı mücadele ettiğini ve bunu sürdüreceğini söyledi. Açıklamada ayrıca “Şehri yönetmeye aday olan Ayhan Gider’in bu kadar önemli bir konuda gerçek dışı beyan vermesi kabul edilebilir değildir” dedi.

Birgün'den Demet Sargın'ın haberine göre, Çanakkale’nin tek içme ve kullanım suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nın su toplama havzasındaki altın madenini işleten Alamos Gold, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan almayı beklediği son izni de alarak “işletme izni” sahibi oldu. On binlerce karaçamı yok eden şirket daha önce de Danıştay kararına rağmen Çanakkale İl Özel İdaresi’nden işletme ruhsatı almıştı.

DAHA FAZLA