AKP'li 20 kişilik grup 'Hayır' için çalışan gençlere saldırarak linç etti

AKP'li 20 kişilik grup 'Hayır' için çalışan gençlere saldırarak linç etti

Çerkezköy'de AKP'li 20 kişilik grup 'Hayır' için çalışan gençlere saldırarak linç girişiminde bulundu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde AKP İlçe Teşkilatı’na mensup yaklaşık 20 kişilik bir grubun, Veliköy’de referandum çalışması kapsamında ‘Hayır’ broşürü dağıtan 2 gence saldırarak linç ettiği bildirildi.

‘Hayır’ çalışması yapan gençlere saldıran AKP’li grubun, AKP İlçe Yöneticisi S.A.’nın ‘Bu kadar yeter’ demesinin ardından gençleri dövmeyi bıraktığı belirtilirken, ardından yine AKP İlçe Yöneticisi S.A.’nın talimatıyla gençleri seçim otobüsüne bindirerek hastaneye götürdükleri iddia edildi.

AKP’lilerin hastanede gençlere şikayetçi olmamaları yönünde baskı yaptığı belirtildi.

‘BU KADARI YETERLİ’

Yerel basında yer alan habere göre, ‘Hayır çalışması yapan gençlerin AKP’li yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını belirten görgü tanıkları, saldırı esnasında AKP İlçe Yöneticisi S.A.’nın da orada bulunduğu ve bir süre sonra saldırıyı gerçekleştiren gruba, ‘Bu kadarı yeterli, artık bırakın’ dediğini ifade ettiler.

AKP’NİN OTOBÜSÜYLE HASTANEYE GÖTÜRDÜLER

Öte yandan görgü tanıkları, gençlerin dövülmesine göz yuman AKP İlçe Yöneticisi S.A.’nın, daha sonra yaralanan gençleri AKP Seçim otobüsüne bindirerek Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü ifade ettiler.

‘ŞİKAYETÇİ OLMAYIN’ BASKISI

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan CHP İlçe Teşkilatı, AKP’nin seçim otobüsüyle Devlet Hastanesi’ne götürülen gençlere şikayetçi olmamaları yönünde baskı yaptıklarını iddia etti.

CHP Çerkezköy İlçe Örgütü'nün açıklaması şu şekilde: