AKP'den 'yeşil top' açıklaması: 'Görevini tamamladı'

AKP'den 'yeşil top' açıklaması: 'Görevini tamamladı'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 'sosyal medya etik kurallarına farkındalık yaratmak için' başlatılan yeşil top uygulamasının bittiğini duyurdu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, sosyal medyada 'yeşil top' ifadesiyle yapılan paylaşımlar hakkında açıklama yaptı.

AKP'li Ünal, "Hakareti, küfürü, saldırganlığı, kısaca etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağlamış ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturmuştur" dedi.

Mahir Ünal'ın paylaşımları şöyle;

1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız “Etik Farkındalık” çalışması “Dijital Farkındalık” çalışmamızın 10 Haziran 2020’de başlaması ile sona ermiştir.

40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız “Yeşil Küre” görevini başarıyla tamamlamıştır.

Hakareti, küfürü, saldırganlığı, kısaca etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağlamış ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturmuştur.

Bu amaçlarla kullanılan “Yeşil Küre” üzerinden “Etik Farkındalık” çalışmasına hakaret, küfür ve aşağılamada bulunanlar da ayrıca bir çalışmanın konusu olmalıdır. Gönüllü olarak “Etik Farkındalık” çalışmamıza katılanlara gönülden teşekkür ederim.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 12 maddelik sosyal medya etik kurallarını açıkladıktan sonra ‘Etik kurallara uyacağım” ve “milli hesap” anlamına gelen yeşil top emojisini kullanmaya başladığını duyurmuştu.

Ünal'ın başlattığı uygulama, Twitter'da kadınlara yönelik cinsel tehdit içerikli paylaşımlar yapanların AKP'li olduğunu gözler önüne serdi.

İlk olarak Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu, ve Berna Laçin'e taciz mesajları atan yeşil toplu hesaplar ile ilgili konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bu farkındalık çalışması bir kez daha kadim bir ahlaki sorunu gün yüzüne çıkardı. Bu ahlaki sorun, hiçbir konuda öz eleştiri yapmamak, kendisi ile asla yüzleşmemek ve bir farkındalık çalışması üzerinden bile düşmanı olarak gördüğü gruba nefret kusmak sorunudur" ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak da Başak Demirtaş'a yönelik cinsel tehdit içerikli paylaşım yapan yeşil toplu bir kullanıcı kamuoyu tepkisiyle tutuklanmıştı. Bunun üzerine Ünal, "Dijital farkındalık" çalışması olduğunu iddia ettiği uygulamayı sonlandırdıklarını duyurdu.