AKP'den yaptırım kararına ilk tepkiler: Karşılığı olacak

AKP'den yaptırım kararına ilk tepkiler: Karşılığı olacak

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan yaptırım kararına ilk tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yaptırım uygulama kararına tepki gösterdi. Açıklamada, karara karşılık verileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan söz konusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin  özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir.”

ÇAVUŞOĞLU: HUKUK DIŞI TALEPLERLE SORUNLARI ÇÖZEMEYİZ

Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’nin iki Bakanımıza yaptırım uygulamaya kalkışması karşılıksız kalmayacaktır. ABD Yönetimi hukuk dışı taleplerini bu yöntemle elde edemeyeceğini idrak etmediği sürece sorunlarımızı çözemeyiz.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR

ABD'nin yaptırım kararına bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Akar, "ABD’nin bakanlarımıza yönelik skandal yaptırım kararı Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya yöneliktir. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüyüşüne devam edecektir. Kimsenin gücü bu yürüyüşü durdurmaya yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

BAKAN GÜL: TÜRKİYE DIŞINDA TEK BİR KURUŞ PARAM YOKTUR

Alınan bu yaptırım kararlarının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter’dan bir açıklama yaptı. Gül, açıklamasında “Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüm olmadı. ABD’de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım, ne bir tek kuruş param da yoktur. Nasip olursa belki bir gün memleketim Gaziantep’te küçük bir zeytinlik alırım,” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/abdulhamitgul/status/1024755098927484928

(DHA)