AKP'den seçim barajı ve 'tek zarf' açıklaması

AKP'den seçim barajı ve 'tek zarf' açıklaması

AKP’den Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından seçim barajı ve yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulaları ile ilgili açıklama geldi.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan MKYK toplantısının ardından açıklamalar yapan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, seçim barajının yüzde 10 olarak devam etmesi konusunda mutabakat kalındığını belirtirken, yerel seçimlerde tek oy pusulasının kullanılacağını söyledi.

Ünal, seçim barajı ile ilgili “Yüzde 10 barajının korunması konusunda mutabakat oluştu. Seçim pusulasına ilişkin çalışmamız devam ediyor." derken yerel seçimlerdeki ‘tek zarf’ konusuna dair ise şu sözleri sarfetti:

"Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. İlk olarak yerel seçimlere ilişkin düzenlemeyi göndereceğiz. Çünkü düzenlemelerin seçimlerden 1 sene önce yasalaşması lazım. Yerel seçimlerde, hem belediye başkanı hem belediye meclisi ve diğer unsurların tek bir zarfta yani oylamada tek bir zarf ve dolayısıyla tek bir sandıkta toplanmasıdır burada maksadımız.”