AKP'den savunma: 'Döviz 5 liraya düşerdi ama geleceği kaybederdik'

AKP'den savunma: 'Döviz 5 liraya düşerdi ama geleceği kaybederdik'

AKP Milletvekili Cemal Öztürk, "Döviz 5 liraya düşerdi ama geleceği kaybederdik" dedi.

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Saray'ın 2022 bütçesinin konuşulduğu sırada söz alan Öztürk, faiz kararıyla dövizin 5 lira olabileceğini savundu ve "Belki günü kurtarırdık ama geleceği kaybederdik." yorumunda bulundu.

'HÜKÜMET HAZIR Kİ BÖYLE BİR POLİTİKAYA GİTTİ'

Komisyon'da yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın aldığı kararların, ekonomi çevrelerinde tepkiye neden olduğunu belirten Öztürk, "Hükümet, bu paradigma değişikliğinin siyasi, sosyal, ekonomik sonuçlarını sandıkta karşılamaya hazır ki böyle bir politikaya gitti. Demokrasi böyle bir şey. Onun için tahammül, sabır ve zaman." dedi.

'AK MI KARA MI YAKINCA GÖRECEĞİZ'

TL'nin döviz karşısında hızla değer kaybetmesine ilişkin de konuşan Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet popülist politikalar yapsaydı ki çok kolaydı; faizi 2 puan artırırdı, döviz 5 liraya düşerdi, belki günü kurtarırdık ama geleceği kaybederdik. Dolayısıyla AK Parti hükümetleri, Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir dönemde popülist politikalar yapmamıştır, tevessül etmemiştir, acı olsa da bazı acı reçeteleri uygulamıştır. İşinizi kolaylaştırmış olabilir size göre ama neticede ak mı kara mı yakında göreceğiz."