AKP’den Saray’a 2 atama daha

AKP’den Saray’a 2 atama daha

AKP’den Saray’a 2 atama daha yapıldı. AKP Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Müjde Sakar, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine atanırken, Ahmet Selim Köroğlu Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, AKP Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Müjde Sakar, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine atandı. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine ise AKP İlçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu getirildi.

Harran Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Zeynep Müjde Sakar, 24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olmuştu.

Ahmet Selim  Köroğlu ise 2006 yılında siyasete AKP ile girmiş, 2007'de Eminönü İlçe Başkanı ardından da Başakşehir İlçe başkanı olmuştu. 2014'te ise AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nda halen eski Balan Nihat Zeybekci ile Cemil Ragıp Ertem, Yiğit Bulut, Gülsüm Azeri, Hakan Yurdakul, Hatice Karahan, Korkmaz Karaca, Mehmet Ali Akben, Meltem Taylan Aydın ve Servet Bayındır bulunuyor. Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulunda ise, İbrahim Saraçoğlu, Necdet Ünüvar, Sema Ramazanoğlu, Serkan Topaloğlu, Ümmü Gülşen Öztürk, Zülfiye Füsun Kümet ve Zümrüt Begüm Ögel yer alıyor.