AKP’den krizi protesto eden esnafa tepki ve tehdit

AKP’den krizi protesto eden esnafa tepki ve tehdit

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dün birçok mağazada dolarla kira ödenmesini protesto etmek amacıyla yapılan kepenk indirme eylemlerine tepki gösterdi. Aba altında sopa gösterdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

İstanbul'da bazı AVM'lerde mağazaların kiralarının dolarla ödenmesi sebebiyle esnafın kepenk kapatma eylemi gerçekleştirdiğinin sorulması üzerine Çelik, Türkiye'nin dolarizasyona karşı aldığı tedbirler çerçevesinde söz konusu mağaza sahiplerinin de bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi.

'HİÇ KİMSE KEPENK KAPATAMAZ'

Çelik, esnafın esasen doğru ama usul açısından yanlış tavır uyguladığını savunarak şöyle tepki gösterdi: "Kepenk kapatma eylemini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Son derece yanlış bulduğumuzu ifade ediyoruz. Türkiye'de piyasanın rasyonel bir şekilde çalışması, piyasa zincirinin düzgün bir şekilde işlemesi en büyük gücümüzdür, en büyük kuvvetimizdir. Kepenk kapatma da son derece yanlış bir eylemdir. Dolayısıyla bir yandan AVM'lerin dolarla verdikleri kiralar konusunda adım atmaları gerekir. İkincisi de bu kepenk kapatma eylemlerine rastlanılmaması gerekir. Bununla ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. İyi niyetli telkinlerde bulunuyoruz. Ama tabii hukuken alınabilecek tedbirler de var. O tedbirleri de almaya hazırız. Hiç kimse Türkiye'de kepenk kapatma, piyasayı belli açıdan bloke etme gibi bir tavra girmesin.”

MHP'NİN AF TEKLİFİ: BUGÜN DE GÜNDEMİMİZE ALMADIK

MHP'nin af teklifine ilişkin de yine konulan Çelik, "Bu somut af tartışmalarıyla ilgili daha önce açıkladığımın dışında yeni bir değerlendirmemiz yok. Dolayısıyla daha önce açıkladığımız siyasi görüşümüzü, pozisyonumuzu ve değerlendirmemizi aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık bu konuyu” dedi.