AKP'den iki ile 'sus payı'

AKP'den iki ile 'sus payı'

Suriye'deki savaşın başlamasından bu yana AKP tarafından bir savaş bölgesi haline getirilen Hatay ve Kilis illerindeki yıkıma karşı 'sus payı' niteliğinde bir adım atılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye sınırında bulunan Hatay ve Kilis illerinde yaşayan yurttaşlara faizsiz kredi verileceğini açıkladı. Bozdağ, Kilis ilinde yaşayan yurttaşların vergi borçlarının ertelendiğini de belirtti.

'YERLİ VE MİLLİ WHATSAPP'

Bozdağ ayrıca, "yüzde yüz yerli ve milli Whatsapp" benzeri bir uygulama ürettiklerini açıkladı. Bozdağ' yeni uygulamalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Bilgi güvenliği kapsamında milli çözüm olan, güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı gideren, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen, anlık mesajlaşma, anlık grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü görüşme, fotoğraf, video, konum ve dosya paylaşımını tek bir platformda güvenli bir altyapıyla sağlayan, kurumların kendi güvenli ağları ve sunucularında çalışan yeni bir haberleşme sisteminin tanıtımını yapmış bulunuyoruz"

Bozdağ'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Vatandaşın lehine KDV'de önemli değişiklikler yapılacak.

Maliye Bakanlığı'na 2 bin yeni personel alınacak.

Yüzde yüz yerli WhatsApp kurduk.

Kilis ilinin tamamı için vergi borçları ertelendi.

Hatay ve Kilis'te faizsiz kredi verilecek.

Tank saldırısına ilişkin elimizde somut bilgiler var."