AKP’den Ahmet Şık’a ‘mafya’ davası

AKP’den Ahmet Şık’a ‘mafya’ davası

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a Twitter paylaşımları nedeniyle AKP tarafından 20 bin liralık tazminat davası açıldı. 25 Ağustos’ta açılan dava Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

İleri Haber

AKP, sosyal medya paylaşımlarından dolayı Milletvekili Ahmet Şık’a 20 bin liralık tazminat davası açtı. Dava gerekçesinde, Şık’ın AKP’yi “Siyasi parti kılığına girmiş mafya olmakla, suç örgütü olmakla, hırsız olmakla, çete olmakla” itham ettiği belirtildi.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a Twitter paylaşımları nedeniyle AKP tarafından 20 bin liralık tazminat davası açıldı. 25 Ağustos’ta açılan dava Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. AKP’nin Şık’a dava açtığı tweetler şöyle:

- “AKP, siyasi parti kılığına girmiş bir mafya, organize kötülük örgütüdür”

- “AKP’nin bir mafya/suç örgütü olması Cemaat’i tekil ya da birlikte işlediği suçlardan azade kılmaz. AKP ve Gülen Cemaati çetelerinin birlikte yargılanmadığı hiçbir soruşturma evrensel hukuk normlarına uygun değildir.”

- “AKP ve Cemaat arasındaki güç savaşında tarafların birbiri hakkında söylediği her şey doğru, kendilerine dair söylediği her şey yalandır. AKP suçladığı cemaat kadar çete, Cemaat suçladığı AKP kadar hırsızdır.”

- “AKP (=Erdoğan) ve Cemaat (=Gülen) ortak düşman bellediklerini emniyet, TSK ve yargı içinde çöreklenen ve en az bu dönemki kadar kötü mensupları eliyle hapishanelere gömerken, haysiyet cellatlığıyla ortadan kaldırırken işlenen suçların faili ne tek başına Cemaat ne de AKP.”

‘PARTİYİ ‘MAFYA’ OLMAKLA İTHAM ETTİ’

AKP tarafından açılan davanın gerekçesinde ise Şık’ın AKP’yi “Siyasi parti kılığına girmiş mafya olmakla, suç örgütü olmakla, hırsız olmakla, çete olmakla” itham ettiği belirtilirken, Şık’ın amacının “eleştirmek değil, partiye hakaret edip aşağılamak” olduğu öne sürüldü.

İfadelerin, AKP’ye olan güvenilirliği yitirmeye neden olacağı belirtilen gerekçede, “Davalı Ahmet Şık bu ifadeleri ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşmıştır” denildi.