AKP'den 'af' açıklaması

AKP'den 'af' açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından 'af' konusuna da değindi. Çelik, Erdoğan ve Bahçeli'nin bir araya geleceğini söyledi.

AKP MKYK toplantısı sonrasında Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. MHP’nin ‘af’ teklifiyle ilgili konuşan Çelik, “Son aşamasındayız ama tam bir nokta koyulmamıştır.” dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları; 

- (Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili) Almanya ile aramızdaki sorunların çözülmesi, yeni bir sayfa açılması bakımından bu ziyaretin arzulanan amacına ulaştığını ifade edebiliriz.

- Bu seyahatin gerçek dinamiklerini ve gerçekten gündemini yansıtmaktan çok uzak kendi itibarlarını bile sıkıntıya sokacak kadar bu ziyareti başarısız göstermek için bu ziyaretin sonuçlarını olumsuz bir şekilde resmetmek için çok gayret edilmiş birtakım makaleler, haberler gördük.

‘ÇALIŞMA VE DEĞERLENDİRMELER TAMAMLANDI’

- (MHP'nin ‘af’ teklifiyle ilgili) Partideki çalışma ve değerlendirme tamamlanmamıştır, son aşamasındayız ama tam bir nokta koyulmamıştır.

Bununla ilgili takvim kendi tabii seyri içinde devam ediyor. Heyetlerarası görüşmeler gerçekleşecek. Sayın Genel Başkanımız ile Sayın Bahçeli bir araya gelecekler. Bu heyetlerarası görüşmelerde ortaya çıkan tabloyla ilgili son politik çerçeveyi çizecekler.

- (Yerel seçimlerle ilgili) AK Parti, her seçim bölgesinde seçime girecek şekilde hazırlıklarını sürdürüyor.

- (AB'den 70 milyon euroluk kesintiyle ilgili) Buradaki yaklaşım demokratik bir yaklaşım değil, dayanışma içinde bir yaklaşım değil. Tamamen ideolojik bir yaklaşımdır. Maalesef AP'yi bu ideolojik fanatizm giderek kıskaç altına almaktadır.

- Suriyeliler için gönderilmiş mali yardımların karşılığında bu fonlardan kesinti yapmak gibi zihinlerinde bir denklem kurmuşlar. Bu son derece tehlikeli bir denklemdir.

- (Ekonominin devredildiği ABD’li şirket McKinsey’le ilgili) Devletin mali bilgilerini kim kime emanet ediyor. Devletin mali bilgileri Türkiye Cumhuriyeti'nin ajandasındadır.”