AKP'deki 'istifa' gündeminin perde arkasını açıkladı

AKP'deki 'istifa' gündeminin perde arkasını açıkladı

Erdoğan tarafından istifaya zorlanan AKP’li büyükşehir belediye başkanlarının, neden istifaya zorlandığı konusunda CHP milletvekili Barış Yarkadaş bir iddia ortaya attı.

AKP’de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile başlayan ve dün (23 Eylül) Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası ile devam eden “belediye başkanları” gündemi sürüyor. Erdoğan tarafından istifası istenen bir diğer başkan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise bir kez daha istifa etmeyeceğini açıkladı.

“SARAY İSTEMEYE İSTEMEYE DÜĞMEYE BASTI”

Erdoğan’ın “metal yorgunlğu” söylemine dayandırılan istifalar ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yeni bir iddia ortaya attı.

Yarkadaş sosyal medyadan yayınladığı  “Gerçek Sebep Budur” başlıklı paylaşımında, istihbarat örgütlerinin Gülen cemaatinin mali kaynaklarını araştırdığını ve bu araştırmada AKP’li belediyelere ulaştığını iddia etti. Yarkadaş, Erdoğan’ın işte bu yüzden istemeye istemeye düğmeye bastığını söyledi.