AKP'de kabine ve örgütlerde 'revizyon' iddiası

AKP'de kabine ve örgütlerde 'revizyon' iddiası

Seçimlerde yaşanan mağlubiyetten sonra Erdoğan'ın kabine revizyonu ve örgütlerde değişime gideceği iddia ediliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin seçimlerde yaşadığı gerilemeden sonra kabine revizyonu ve örgütlerde değişime gideceği iddia ediliyor.

Erdoğan’ın düzenlenecek “olağanüstü kongre” ile parti teşkilatının yanı sıra genel merkez yönetimini de yeniden şekillendirme planının bulunduğu iddia ediliyor. İstanbul'da seçimi kaybeden Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması beklenirken, seçim başarısızlığında etkili olan isimler arasında Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Bekir Pakdemirli’nin isimleri öne çıkıyor.

DAMAT BERAT'IN DA ADI GEÇİYOR

Kötü ekonomi yönetimi ve hanedan görüntüsüne neden olmasından dolayı AKP'ye halk desteğinin azalmasında büyük etkisi olduğu konuşulmasına karşın Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın görev alanının değiştirilmesi bekleniyor. Erdoğan’ın parti kadrolarına duyduğu güvensizlik nedeniyle giderek daha dar bir kadro ile çalıştığı ve aynı zamanda damadı olan Albayrak’ın bu kadronun en önemli bir ismi olduğu, bu nedenle görevden alınmak bir yana daha etkili görevler üstlenebileceği de ifade ediliyor. Ancak kabinede kalmakla birlikte Albayrak’ın, isminin daha az yıpranacağı Dışişleri Bakanlığı gibi temsil görevi yüksek bir başka bakanlığa atanabileceği de bildiriliyor.

SOYLU YOLCU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerel seçim kampanyası sırasında rakiplerine karşı takındığı sert tutumu, milliyetçilik vurgulu söylemi ve tartışmalı açıklamaları ile özellikle büyükşehirlerdeki seçmen üzerinde olumsuz etkisi olduğu da yapılan değerlendirmeler arasında yer alıyor. Erdoğan’ın çekirdek kadrosunda yer alan bu isim ülke genelindeki oyların düşüşüne etkisi bir yana İstanbul’un kazanılmasını sağlayacak “önlemler almadığı” gerekçesiyle de eleştirilerin odağına yerleşti. AKP kulislerinde, Erdoğan’ın seçimlerden çok kısa süre önce “Kesin kazanacağız” diyen Soylu’ya “Git hallet o zaman” dediği de bildiriliyor. Ancak Soylu’nun hala “misyonunu sürdürdüğü” o nedenle görevden alınmayacağı ile “Fatura ona kesilecek” yorumları kulislerde eşit ölçüde dillendiriliyor.

PATATES İTHALATININ GÜNDEM İSMİ PAKDEMİRLİ DE GİDİYOR

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre ülke genelinde sebze meyve yokluğunun yaşandığı, tarım ürünlerinin fiyatlarının yükseldiği dönemin Tarım ve Orman Bakanı olan Bekir Pakdemirli, tansiyonu yükselten açıklamaları ile de revizyonun “banko ismi” olarak görülüyor.