AKP’de Gül Krizi: 'Erdoğan Gereğini Yapsın'

AKP’de Gül Krizi: 'Erdoğan Gereğini Yapsın'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Abdullah Gül’e yönelik kullandığı ‘hain’ sözlerinin partideki rahatsızlığı sürüyor. Erdoğan’dan gereğinin yapılması istendi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamz Dağ’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki “hain” suçlamasının ardından AKP yönetiminden eleştirilerin yükseldiği, bir an önce Dağ’ın düzeltme açıklaması ya da gereğinin yapılması talebinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletildiği öğrenildi. Bazı MYK üyelerinin de hem Dağ’ı sözlerinden, hem de Dağ’ın sözlerinin Gül’ün koruma müdürü Osman Çangal’ın açıklamasına yol açmasından rahatsızlığını dile getirdiği, sıkıntının AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklaması ile yumuşadığı ve konunun 29 Ağustos’taki MYK toplantısına bırakıldığı ifade edildi. Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Erdoğan’dan gereğinin yapılmasının istendiği öğrenildi.

DAĞ NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 19 Ağustos’ta partisinin İzmir il başkanlığındaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan’ın karşısında adaylığı tartışması için, “Bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir” demiş, sözleri AKP içinde tepki toplamıştı. Dağ’ın tartışma yaratan konuşmasını yaptığı programda AKP’nin bazı İzmir milletvekilleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de yer almıştı.

[ih2]

HAMZA DAĞ KİMDİR?

1980 doğumlu Dağ, siyasete AKP İzmir İl Gençlik Kolları başkanlığı ile başladı. İlk olarak 2011 seçimlerinde İzmir’den seçilerek TBMM’ye girdi. AKP iktidarlarının 10. yılında 2012 yılında yapılan kongrede parti MKYK’sının yedek üyeliğine seçildi. 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından MKYK’ya girdi. Dağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partiye yeniden üye olduktan sonraki ilk MYK listesinde yer aldı. Dağ, Melih Gökçek ve Kadir Topbaş gibi önemli belediye başkanlarının istifalarını “Birileri bunu anlayamıyor. İşte dava partisi olmanın, dava adamı olmanın göstergesidir bu” sözleri ile değerlendirmişti