AKP'de 'Erdoğan geliyor' hazırlığı: Vekillere Covid testi zorunluluğu getirildi

AKP'de 'Erdoğan geliyor' hazırlığı: Vekillere Covid testi zorunluluğu getirildi

AKP, Perşembe günü başlayacak Meclis mesaisi açılışına katılacak Erdoğan için koronavirüs testi şartı getirdi.

İleri Haber

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis açılışına katılacak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için milletvekillerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptırma şartı koydu.

TBMM’nin 27'nci Dönem 4'üncü Yasama Yılı, 1 Ekim Perşembe günü saat 13.00'te Meclis Atatürk Anıtı'nda düzenlenecek törenle resmen başlayacak. Saat 14.00'te Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un konuşmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da açılış konuşması yapacak. Konuşmaların yapılmasının ardından kapanacak Meclis, 6 Ekim Salı günü tekrar açılacak.

ERDOĞAN İÇİN TEST KOŞULU

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ise Meclis açılışı için partisinin milletvekillerine bir mesaj gönderdi. Erdoğan'ın TBMM açılışına katılacağını belirten Bostancı, milletvekillerinden Covid-19 testi yaptırmaları gerektiğini söyledi. 

Testlerin sonuçlarını en geç perşembe 12.00’ye kadar bildirmelerini isteyen Bostancı'nın mesajı şu şekilde:

"Sayın Milletvekilimiz

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarıyla 1 Ekim 2020 perşembe günü açılacak TBMM Genel Kurulu'na katılacak milletvekillerimizin;

30 eylül 2020 çarşamba günü 08:00 - 14:00 saatleri arasında; TBMM hastanesinde veya bulundukları illerde Covıd-19 testi yaptırmaları; ve sonuçlarını en geç perşembe günü saat 12:00'den önce almış olmaları gerekmektedir.

Test sonuçlarına göre; milletvekillerimizin perşembe günkü 4.yasama yılı açılışına katılmalarını önemle rica ederim.

M. Naci Bostancı

Grup Başkanı"