AKP'de Babacan tartışmaları devam ediyor

AKP'de Babacan tartışmaları devam ediyor

AKP'nin kurucularından olan Ali Babacan'ın istifası, AKP içerisinde tartışılmaya devam ediyor.

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirve Toplantısı için 2 gün bulunduğu Bosna Hersek ziyaretinden Salı günü dönen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçaktaki 'gazeteci'lere konuştu.

Erdoğan, yeni parti kurmak için çalışmalarını yürüten Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’yla ilgili “Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok” dedi. Babacan’a parti kurmak için geç kalmaması önerisi yaptığını söyledi:

'GEÇ KALMAYIN'

“Ben Ali Bey’in kendisine de söyledim. ‘Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz’ dedim. ‘Fazla da geç kalmayın’ dedim. Bir an önce kursun ki daha seçime dört sene var.”

'EĞER GRUP KURARSA...'

Gerici Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni bir parti kuracağı iddiasıyla ilgili olarak "Eğer Babacan ekibi mecliste grup kuracak sayıya ulaşırsa, bu yeni oluşumun parlamentoda yapacağı muhalefet AK Parti için çok daha fazla yıpratıcı olabilir ve bu yeni oluşum belediyelerde anahtar parti haline gelebilir" dedi.

'AKP'DEN OY ALIR'

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın AKP'den istifasını değerlendirdi. Küçük, Babacan'ın yeni bir parti kuracağı iddiasıyla ilgili olarak "Ali Babacan’ın partisi bana göre en az yüzde 3-4 oy alır. Daha fazla ya da az alır diyenler de var. Alacağı bu oyu da AK Parti’den alır" ifadesini kullandı.

ANAP MODELİ

Bunun yanı sıra Sözcü'den Emin Özgönül ise, Babacan'ın kuracağı partide, 1983'de Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi gibi 4 eğilimin de temsil edileceğini ve partinin liberal, sosyal demokrat, muhafazakar ve milliyetçi tabana oturacağını söyledi. Özgönül, bakan ya da yöneticiliği döneminde eksi puanı olan AKP'li isimler ise yeni kurulacak partiye alınmayacağını ve AKP'den kopanların bir araya geldiği ‘'Küskünler Partisi'' gibi bir görüntü de verilmeyeceğini ileri sürdü.