AKP'liler o yobazı üniversite üniversite gezdiriyor

Geçen ay cihatçı bir militanı ağırlayan Akdeniz Üniversitesi, bu defa "6 yaşındaki çocuk evlenebilir" ve "çalışan her kadın fuhuşa hazırlık" diyen Nurettin Yıldız'ı ağırladı. Salona girmek isteyen ancak tekbir çeken AKP'liler tarafından engellenen öğrenciler eylem düzenledi. Salonda harem-selamlık şekilde oturuldu.

(İleri Haber) "6 yaşındaki çocuk evlenebilir" ve "Çalışan her kadın fuhuşa hazırlıktır" sözleriyle tanınan gerici Nurettin Yıldız, bugün Akdeniz Üniversitesi'ndeydi. AKP ve İHH tarafından Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "İtidal hayattır" başlıklı söyleşi, başta kadınlar olmak üzere üniversiteliler tarafından protesto edildi.

Salonda AKP'liler harem-selamlık şekilde oturdu.

Türbanlı olmayan kadınların birçoğu panele alınmazken, gerici etkinlik FKF ve Öğrencil Kolektifleri tarafından konferans salonu önünde protesto edildi. Öğrenciler "AKP'nin gericilerin kadın düşmanlarının değil, üniversiteler bizimdir" pankartı taşıdı.

Panele girmek isteyen öğrenciler, tekbir çekip kapı önünde duvar olan AKP'liler tarafından engellendi. Öğrenciler "gericiler dışarı bilim içeri", "şeriata faşizme karanlığa geçit yok" slongaları attı.

NURETTİN YILDIZ: 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK EVLENEBİLİR

NURETTİN YILDIZ: ÇALIŞAN HER KADIN FUHUŞA HAZIRLIK

Nurettin Yıldız, 17 Aralık'ta yine aynı başlıkla İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde etkinliğe katılmıştı.

Akdeniz Üniversitesi geçen ay Suriye'de faaliyet gösteren cihatçı militan Mehmet Ali Öztürk'ü ağırlamıştı.