AKP yeni askerlik sistemiyle ilgili tarih verdi

AKP yeni askerlik sistemiyle ilgili tarih verdi

Erdoğan'ın talimatıyla yeni askerlik sistemi üzerinde çalışmalara başlanırken, AKP'den konuya ilişkin tarih verildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir askerlik sistemi üzerinde çalışıldığının açıklanmasıyla birlikte, kulislerde 9 aylık tek tip askerlik sisteminin uygulanacağı konuşulurken, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ise yeni askerlik sistemiyle ilgili tarih verdi.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz’ın haberine göre, Bostancı yeni sistem için ekim ayını işaret ederken, yeni düzenlemeyle öngörülebilir bir askerlik sistemi oluşturmak istediklerini söyledi.

Bostancı, “Şu anda askerlik çağındakilerin sayısı 5 milyonu aşmış durumda. Askerlik çağına yeni gelenlerle birlikte her yıl bu sayı daha da artıyor. Bu sayıyı mevcut sistem içinde eritmenin güçlüğü karşısında da konuya kalıcı bir çözüm bulunması zorunlu hale geliyor” dedi.

ERDOĞAN’IN KAFASINDAKİ TEK TİP ASKERLİK

Yeni sisteme ilişkin Erdoğan’ın kafasında uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerliğin olduğu konuşuluyor. Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerlik hizmetine devam edebileceğinden söz ediliyor. 

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, salı günkü (24 Temmuz) grup toplantısı sırasında “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” demişti.