AKP verileri silmeye çalışmış: İki seçim arası iade edilen araç sayısı 524 değil 907!

AKP verileri silmeye çalışmış: İki seçim arası iade edilen araç sayısı 524 değil 907!

AKP yönetimi döneminde İBB'nin kullandığı araçlardan iki seçim arasında iade edilen kiralık araç sayısının 524 değil 907 olduğu tespit edildi.

AKP yönetimi döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kullandığı araçlar için iki ayrı araç takip sistemi kurduğu ortaya çıktı. Böylece iki seçim arasında iade edilen kiralık araç sayısının ise 524 değil 907 olduğu tespit edildi.

Kiralık araçların AKP İl Başkanlığı, Irak Devlet Başkanı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı gibi kurumlara tahsis edildiği belirlendi. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Veriler silinmeye çalışılmış” dedi. 

İBB’de 524 kiralık aracın 2 seçim arasında iade edildiği ortaya çıkmıştı. Bu araçların 104’ü de lüks araç kategorisinde yer alıyordu. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışma sonunda kiralanan araç sayının 907 olduğu ortaya çıktı.

BELEDİYENİN ARACI HERKESE DAĞITILMIŞ

Çalışmada, araçların “AKP İl Başkanlığı, 15 Temmuz Derneği, 64. Başbakanlık, AKP Genel Merkez, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Irak Devlet Başkanı, TBMM Başkanlığı, Türkiye Gençlik Vakfı ve Okçular Vakfı Spor Kulübü” gibi kurumlara süreli ya da süresiz olarak tahsis edildiği görülüyor.

ARAÇLAR SEÇİM KAMPANYASINDA KULLANILMIŞ!

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, İBB Meclisi’nde dün Yenikapı’da sergilenen ve ihtiyaç fazlası olarak nitelenen araçlara ilişkin ilgili komisyonların hazırladığı rapor paylaşıldı. Söz alan İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, özetle şöyle konuştu: 

“Geçmiş dönemde araç takip sistemi olarak iki sistem kullanılmış. Bunların verileri farklı. Daire başkanlıklarımız bu sistemlerin birinde iade edilen 907 aracı tespit etti. Bu araçların verildiği yerler arasında çeşitli kurumlar var. Mesela 2 defa kaybedilen seçim kampanyası için araç tahsisi yapılmış. Araçların verilme zamanı ocak ayında başlıyor. Hepsi iki seçim arasında iade edilmiş. Hepsi ıslak tutanaklarla belgeli. Bazı araçların da bazı hanımefendilere, bey-efendilere verildiğini görüyoruz. İstanbul kampanyasında da 41 araç kullanılmış. Bunlar silinmeye çalışılmış. İkinci sistem, ikinci bilgisayarlarda bulunmuş. Bakkallarda çift defter kullanıldığı gibi araçlarda da çift sistem kullanmış.”

AKP GRUP SÖZCÜSÜ: HEPSİ YALAN

AKP İBB Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da “Benim araştırmalarıma göre de şu anda CHP Genel Merkezi’ne 2 bin araç verilmiş, il başkanlığına bin 500 araç verilmiş. 1 yıldır idare sizde. Kanun dışı kullanılan varsa elinizi ayağınızı bağlayan mı var? Bir suç duyurusu yaptınız mı? Hepsi yalan, belge yok” dedi. Balyalı da “Hukuki olarak yapılması gerekenler zaten yapılacak” diye konuştu.