AKP ve MHP vekilleri Süleyman Soylu konusunda lâl oldu

AKP ve MHP vekilleri Süleyman Soylu konusunda lâl oldu

Mafya ve çete liderleri ile anılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında AKP’li ve MHP’li hiçbir milletvekilinin destek paylaşımı yapmaması dikkat çekti.

İleri Haber

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videoların ardından mafya ve çetelerle ilişkisi tekrar tekrar ortaya çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün verdiği röportajda ‘’Bunu burada söylüyorum; bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur’’ ifadelerini kullandı. Program yayınlanırken sosyal medyada Soylu’yu eleştiren birçok paylaşım yapılırken, Soylu için Cumhur İttifakı'ndan hiçbir milletvekilinin destek paylaşımı yapmaması ise dikkat çekti.

Süleyman Soylu, 13 Mayıs’ta Sedat Peker’e seslenerek, ‘’Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadelerin ardından Soylu'nun 3 Nisan 2016 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde Sedat Peker'in 'akrabam' diye bahsettiği Reşat Fazlıoğlu'nun yeğeni Hakan Fazlıoğlu'nun Gaziosmanpaşa'da kıyılan nikâhının şahitliğini yaptığı ortaya çıkmıştı.

ÖZIŞIK-SOYLU İLİŞKİSİ

Sedat Peker-Süleyman soylu ilişkisine ilişkin iddiaları dile getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Süleyman Soylu'nun aracı olarak ise bir gazeteciyi yolladığını belirterek Sedat Peker'e "yeni video yayınlama, kapatalım bu işi" diye mesaj gönderip göndermediğini sormuştu.

Söz konusu gazetecinin Hadi Özışık olduğu iddia edilirken, Özışık yaptığı açıklamada, "Soylu ile Peker arasında haber götürdüğüm yalandır. Böyle yapan şerefsizdir, haysiyetsizdir" demişti. Peker, Özışık’ın açıklamasının ardından, görüşmelerin kaydını sosyal medya hesabından yayınlamıştı.

Özışık-Peker görüşmelerinin videosunun yayınlanmasının ardından Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirten Soylu, “Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım” demiş ve iki kardeş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

AKP’Lİ VE MHP’Lİ VEKİLLER LÂL OLDU

Yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen AKP’li tüm milletvekillerinin Süleyman Soylu’ya ilişkin iddialarda sessizliğini koruması dikkat çekti. Soylu, dün TRT Haber’de katıldığı programda ‘’Görevim, Resmi Gazete'de çıkacak bir haberle biter’’ sözlerini sarf ederken, AKP’li hiçbir milletvekili Soylu’ya destek paylaşımı yapmadı.

Soylu’nun, pandemi sürecinde konulan sokağa çıkma yasağında hata yaptığını kabul edip istifa ettiğini duyurmasının ardından MHP lideri Bahçeli, Soylu’nun göreve devam etmesini istifanın kabul edilmemesini istemişti. Soylu için daha önce ‘’Azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır’’ açıklaması yapan MHP’nin vekillerinin de Soylu’ya ilişkin bir paylaşım yapmaması dikkat çekti.