AKP valisinden inciler: 'Mesele işsizlik değil, iş beğenmemek'

AKP valisinden inciler: 'Mesele işsizlik değil, iş beğenmemek'

Göreve geldiği 5 aylık sürede kendisine en çok iş talebinin geldiğini söyleyen Karaoğlu, taleplerden yakındı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, resmi rakamlara göre bile 4 milyondan fazla işsizin olduğu Türkiye’de, asıl meselenin işsizlik değil, “iş beğenmemezlik” olduğunu öne sürdü.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu, 'Mesleki Eğitime Erişim Seferberliği Programı'nda açılış konuşması yaptı. Göreve geldiği 5 aylık sürede kendisine en çok iş talebinin geldiğini söyleyen Karaloğlu, taleplerden yakındı.

Karaloğlu, şunları söyledi:

"Cuma günü camiye gittiğimde, camiden arabama, sağdan soldan gelen iş talepleri nedeniyle geçemiyorum. İş talep edene 'Ne iş yaparsın' diye soruyorum, 'Her işi yaparım' diyor. Her işi yapan adam hiçbir işi yapamaz. O zaman mesele işsizlik değil; mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmezliktir"

RESMİ RAKAMLARA GÖRE BİLE 4 MİLYON İŞSİZ VAR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün açıkladığı ağustos ayı işsizlik verilerinde, işsizliğin yüzde 13,2 olduğunu duyurdu. Rakamları değerlendiren, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR)  yaptığı açıklamada ise "TÜİK’in yüzde 13,2 olarak açıkladığı dar tanımlı işsizlik oranı ve 4 milyon 194 bin olarak açıkladığı dar tanımlı işsiz sayısı gerçeği yansıtmıyor" denilmişti.

DİSK-AR'ın açıklamasında "İstihdam bir yılda 975 bin kişi azalarak, 27,5 milyona gerilerken, istihdam oranı da 46,3’ten 43,9’a düştü" ifadeleri kullanılmıştı.

VATANDAŞA ‘KİMLİKSİZ YUMURTA KAFA’ ÇIKIŞI

Karaloğlu, Antalya Valisi olduğu dönemde Twitter hesabından “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yetim Aile Programı” yardımının 550 TL’den, 650 TL’ye çıkarıldığını duyurmuş ve bu paylaşıma “Bu rakamlar karın doyurmak için değil, vatandaşın çenesini kapatmak içindir.” şeklinde yanıt veren yurttaşa “kimliksiz yumurta kafa” demişti.

DAHA FAZLA