AKP Türkiyesi'nin karantinayla imtihanı: Odalarda sadece seccade ve Yasin suresi kitabı var!

AKP Türkiyesi'nin karantinayla imtihanı: Odalarda sadece seccade ve Yasin suresi kitabı var!

Türkiye’de koronavirüs vakasının ilk kez görülmesinin ardından yurt dışından gelenler İstanbul Başakşehir, Florya ve Güngören’de karantina altına alınmıştı. Başakşehir’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Yurdu da karantina merkezi olacağı için boşaltılmıştı ama yurtta sadece seccade ve Yasin olduğu ortaya çıktı.

İleri Haber

İstanbul’da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı bazı yurtlar, yurt dışından dönen kişiler için karantina merkezine dönüştürülmüştü. Karantina merkezlerine dönüştürülen öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere odaları boşaltma çağrısı yapılarak, öğrenciler mağdur edilmişti.

KIBLE İŞARETİ UNUTULMAMIŞ…

İstanbul Başakşehir’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Yurdu da karantina merkezine dönüştürülen öğrenci yurtlarından bir tanesi.

İleri Haber’in ulaştığı bilgilere göre Kanuni Sultan Süleyman Yurdu’nda seccade, Yasin ve kıbleyi gösteren bir yazı dışında başka bir şeyin olmadığı ortaya çıktı.

Almanya’dan iki gün önce gelen kafile içerisinde olan ve yurtta karantina altında tutulan bir kişi çektiği videoda “Gördüğünüz gibi odamızda ihtiyaç duyduğumuz her şey var. Seccademiz namaz için, bir Yasin kitabı, kıbleyi gösteren bir yazı… Onun dışında burada hiçbir şey yok” dedi.

Odadaki buzdolabının ve tuvaletlerin de boş olduğu görülen videoda karantinadaki kişilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığı anlaşıldı.