AKP Türkiyesi'nde yargı bağımsızlığı: Cumhuriyet Başsavcıları, AKP'lilerle yemekte buluştu!

AKP Türkiyesi'nde yargı bağımsızlığı: Cumhuriyet Başsavcıları, AKP'lilerle yemekte buluştu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Zonguldak'ta AKP'lilerle bir araya geldi. AKP Türkiyesi'nde 'yargı tarafsızlığı'nı bir defa daha gözler önüne seren buluşma, Yüksel Kocaman için ilk değil...

İleri Haber

Erdoğan ile ‘tanışıklığı’ çok eskiye dayanan ve AKP’nin belediye başkan adayına dahi destek veren Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, memleketi Zonguldak’ta, Zonguldak Başsavcısıyla birlikte AKP’lileri ziyaret etti.

Zonguldak Pusula Gazetesi’nin 2 Kasım tarihli haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Zonguldak’ta AKP’li siyasetçiler ve milletvekilleriyle yemekte bir araya geldi. Kocaman’ın buluştuğu AKP’liler arasında Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Sezai Bükrü yer aldı.

 

ERDOĞAN İLE ‘TANIŞIKLIĞI’ ÇOK ESKİ…

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kocaman, 2017 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’ın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nda görevlendirilmesiyle Kodalak’ın yerine atanmıştı.

Kocaman ismi, kamuoyunda ilk olarak, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılında Pınarhisar Kapalı Cezaevi'nde kaldığı dönemde duyuldu. O dönem cezaevinin savcısı olan Yüksel Kocaman’dan, Erdoğan’ın yakın arkadaşı olan Hüseyin Besli ve Ömer Özbay imzasını taşıyan, ‘Bir liderin Doğuşu’ isimli kitapta da bahsediliyor.

Kitapta, “Tayyip Erdoğan’ın can yoldaşı” diye söz edilen Hasan Yeşildağ ile yapılan röportaj, şöyle aktarılıyor:

“Bir gün ‘kömür’ isimli restoranın sahibi, Erhan Şenol aracılığıyla haber göndermiş: Reis’e balık ziyafeti çekmek istiyor!(…) ‘Tamam’ dedim. Bir minibüs getirdiler, içinde gazlı ocakları var. Dışarıda pişirip içeri servis yapacaklar. Fakat, o günde nasıl bir rüzgar var anlatamam. Ocaklar bir türlü doğru dürüst yanmıyor. Dedim ‘Alın ocakları içeri!’ İki aşçı, iki garson, iki ocak, tencere tabak, kap kacak ne varsa aldık içeri! Aşçılar pişirdikçe servis yapılıyor, biz afiyetle yiyoruz…

Savcı Bey de keşiften dönüyormuş, ne var ne yok diyerek bir uğrayıp bakmak istemiş, onu da buyur etmişler. Yemeğin bitmesine doğru savcı:

‘Şu arkadaşlar hangi koğuştan?’ diye sordu.

Hasan: Kimi kastetmiştiniz?

Savcı: ‘Şu ikisini soruyorum’ dedi, eliyle göstererek: ‘Yelekli papyonlu olanları?’

Hasan: Ha onlar mı? Onlar garson sayın savcım. Servis için buradalar, mahkum değiller!

Savcı: Nee! Dışarıdan hapishaneye adam mı aldınız? Bunu mu demek istiyorsunuz?

Hasan: Balıklar dışarıdan gelince haliyle garsonlar da…” (s.240)

 

SARAY’DA ERDOĞAN İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Kocaman, Saray’da yapılan 2017’deki 30 Ağustos resepsiyonunda Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış ve "Sayın Cumhurbaşkanımızla Resepsiyondan..." notunu düşmüştü.

 

AKP’Lİ BAŞKAN ADAYINA DESTEK

Kocaman, Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 31 Mart’ta belediye başkan adayı olan AKP’li Sezai Bükrü’ye de destek açıklamasında bulunmuştu.

Kocaman, 30 Mart 2019’da Devrek’te bir dizi ziyarette bulunmuş ve bu ziyaretler kapsamında AKP’li belediye başkan adayı Sezai Bükrü’yü ziyaret etmişti.

Kocaman, ziyareti esnasında “Devrek’imiz en doğru kararı verecektir. Sizin de Devrek’e çok güzel hizmetler yapacağınıza inanıyoruz. Tüm kalbimiz ve samimi duygularımızla size başarılar diliyoruz. Allah yardımcınız olsun. Bu kalabalık ve heyecanı görüyoruz, Devrek kararını vermiştir. Devrek’e inşallah büyük hizmetler yapacaksınız. Buna bir Devrekli olarak bizler de inanıyoruz” diyerek Bükrü’ye desteğini ilan etmişti.

31 Mart yerel seçimlerini Devrek’te CHP’nin adayı Çetin Bozkurt kazanmıştı.