AKP Türkiyesi'nde bir kadın daha göz göre göre katledildi...

AKP Türkiyesi'nde bir kadın daha göz göre göre katledildi...

AKP'nin katilleri koruyucu tutumu, bir kadının daha göz göre ölümüne yol açtı. Kendisine şiddet uygulayan erkeği bir yılda 23 kez şikayet eden kadının çığlığı duyulmadı. Son şikayetinde "Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz?" diye sordu, sokak ortasında katledildi...

Eskişehir’de sokak ortasında boşandığı erkek tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünün arkasından ortaya çıkan yeni ihmaller, kadın cinayetinin devlet kurumlarının önünde, göz göre göre geldiğini ortaya çıkardı. Şiddet gördüğü erkek hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunan Ayşe Tuba Arslan, ölmeden 2 buçuk ay önce Eskişehir 2. Aile Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, “Defalarca şikâyet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz? Çok mağdurum” dediği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Eskişehir’de 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Ayşe Tuba Arslan, 11 Ekim’de sokak ortasında boşandığı Yalçın Özalpay’ın satırlı saldırısına uğradı. Kafasına, kollarına ve ellerine darbeler alan Arslan, 44 gün komada kaldı, sonunda yaşamını yitirdi. Arslan, ölmeden son bir yıl içinde boşandığı erkek hakkında 23 kez suç duyurusunda bulundu. Tedbir kararları alınmasına rağmen ölüm tehditleri almaya devam etti. 10 suç duyurusundan 5’i “delil yetersizliği gerekçesiyle” takipsizlikle sonuçlandı. Saldırgan kanunun emrettiği zorlayıcı hapis cezasına bir gün bile çarptırılmadı. Açılan 5 davadan ise sonuç çıkmadı. 

‘ÖLDÜKTEN SONRA MI YARDIM EDECEKSİNİZ?’

Arslan’ın son başvurusu 5 Temmuz 2019’da oldu. Eskişehir 2. Aile Mahkemesi’ne başvuran Arslan, dilekçesinde “Boşanmış olduğum eski eşimden hâlâ şiddet, ağzı alınmayacak hakaretler... Yalçın Özalpay tarafından üzerime bir sürü borç bırakılmıştır. Maaşıma icra gelmiştir. Şu an kendisi oturmakta olduğu evdeki mobilyaları bana ödetmektedir. Ben şu an maddi manevi çok zor durumdayım, çalışamıyorum. Defalarca şikâyet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, uzaklaştırmam olduğu halde. Benim bu, Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz? Ben çok mağdurum” dedi. Ancak bu son çığlığı da duyulmadı ve Arslan, 2 buçuk ay sonra sokak ortasında katledildi. 

AKP VE MHP ÖNERGEYİ REDDETTİ

Konuyu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kadınları koruma sisteminin eksiklerinin belirlenmesi için verdiği Meclis araştırma önergesine destek istedi. Genel kuruldaki konuşmasında Arslan’ın fotoğrafını gösteren Çakırözer, “Ölümleri gerçekleşince mi yardım edeceğiz onlara? Toprağın altına koyunca mı koruyacağız onları? Ölmelerini beklemeyeceksek gelin bir komisyon kuralım, bu vahşete birlikte dur diyelim. Başka Ayşe’leri, Emine’leri, Güledaları, Şule’leri ölümden kurtaracak somut, uygulanabilir, acil önlemleri birlikte alalım; kadınları yaşatalım” dedi. CHP’nin önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi. 

DAHA FAZLA