AKP Türkiyesi'nde bir günde beş polis-bekçi şiddeti haberi: Çorlu, Kadıköy, Zeytinburnu, Cizre, Eyüp...

AKP Türkiyesi'nde bir günde beş polis-bekçi şiddeti haberi: Çorlu, Kadıköy, Zeytinburnu, Cizre, Eyüp...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde evinin bahçesinde oturan bir yurttaşa onlarca polis saldırdığı görüntülere İstanbul'un iki ilçesi ve Cizre'de yeni polis şiddeti görüntüleri eklendi. Ayrıca Eyüp'te bekçilerin sokağa çıkan bir yurttaş ve mahalleliye saldırı görüntüleri ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bayram günü evinin bahçesinde oturan bir yurttaşa onlarca polis saldırdı. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde polis, evinin önünde oturan Dursun Gültaş isimli yurttaşa "Şerefsizler içeri girsenize" diye bağırdı, yurttaşı yerlerde sürükleyip, ters kelepçe taktı.

Görüntülerde araçtan inen 8 polis tarafından aileye saldırıldığı görülüyor.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ'İNDEN AÇIKLAMA

Tekirdağ Çorlu’ya bağlı Silahtarağa Mahallesi’nde çok sayıda polisin evinin önünde oturan Dursun Gültaş isimli yurttaşı darbettiği görüntüleri paylaşılması üzerine Tekirdağ Valiliği açıklama yayımladı.

Açıklamada yurttaşlara saldıran polislerin açığa alındığı belirtildi. 

Valiliğin açıklamasında ayrıca polislerin saldırdığı yurttaşın üzerinden bıçak çıktığı iddia edilirken, "Bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tekirdağ Valiliği'nin açıklaması şu şekilde:

"24.05.2020 günü saat 15:30 sıralarında Çorlu İlçemiz Silahtarağa Mahallesi Selimiye Camii civarında sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşların olduğu ihbarı üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir Ekip olay yerine intikal etmiştir, olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir.

Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır. Görevli Memura Mukavemetten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında Şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır.

Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır."

POLİS ŞİDDETİ DURMUYOR!

İstanbul Kadıköy'de de bir polisin, kuryeye motorunu kilitleme tehdidinde bulunarak hakarette bulunduğu görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

Artı Tv'nin yayınladığı ve Kadıköy'de çekildiği iddia edilen görüntülere göre polis kuryeye önce küfrediyor, ardından da darp ettiği görülüyor.

"Oğlum, motorunu kilitliyorum bak, adama artistlik yapma" diyen polisin, kuryeyi darp ettiği dikkati çekiyor.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugün sosyal medyada "Kadıköy'de polis şiddeti" başlıklı habere ilişkin çalışma başlatıldığı ve olayın 19 Mayıs'ta meydana geldiği belirtildi.

Olayın polis uygulama noktasına süratli giriş yapan motosiklet kuryesiyle uygulama noktasında görevli polis memurlarının tartışması sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Açıklamada, olaya karışan polis memurunun açığa alındığı, olayın ayrıntılarının soruşturulması amacıyla müfettiş talep edilerek gerekli idari işlemlere başlandığı belirtildi.

'ZEYTİNBURNU'NDA ÇOCUKLARA İŞKENCE'

Kadıköy ve Çorlu'nun ardından İstanbul Zeytinburnu'ndan polis şiddetine dari görüntüler ortaya çıktı. Gazete Emek tarafından paylaşılan görüntü ve haber kaynağından edinilen bilgiye göre, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaçan çocukları yakalayan polisler, çocukların başını yere vurup, ters kelepçeleyerek gözaltına aldı.

CİZRE'DE POLİS ŞİDDETİ!

Birçok yerden gelen polis şiddeti görüntülerine Cizre de eklendi. Gazete Emek'in paylaşımına göre,  Cizre'de polislerin gözaltına aldığı bir kişiyi polis aracına darp ederek koyması tepki çekti.

EYÜP'TE DE BEKÇİLER...

Çorlu, Kadıköy ve Zeytinburnu ve Cizre'nin ardından bir şiddet haberi de Eyüp’ten geldi. Avukat Enes H. Ermaner, sosyal medya hesabından müvekkilinin ekmek almaya çıktığını ve ardından bekçiler tarafından edildiğini belirterek, şiddetin videosunu paylaştı.

Videoda, dışarıya çıkan yurttaş bekçiler tarafından darp edildiği, bazı mahalle sakinlerin de pencereden yaşananları görerek darp edilen yurttaşa yardım etmek için sokağa indiği ancak bekçilerin diğer yurttaşları da darp ettiği görülüyor.

Darp edilen yurttaşın avukatlığını yaptığını belirten Ermaner, şiddet videosunu şu ifadelerle paylaştı:

“Çorlu ve kadıköydeki olaylardan sonra günün üçüncü bekçi ve polis şiddeti haberi de benden geliyor maalesef. Eyüp/esentepe mahallesinde ekmek almaya çıkan müvekkil bekçiler tarafından darp edilmeye başlanıyor. Pencereden bunu görenler ayırmayaya indiklerinde onlara da şiddet var.”